Κορωνοϊός: 9 θετικοί υπάλληλοι στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου

Συναγερμός στην περιοχή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 9 θετικοί υπάλληλοι στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου

Επι ποδός είναι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ μετά τον εντοπισμό συνολικά εννέα θετικών κρουσμάτων στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πριν λίγες ημέρες είχαν εντοπισθεί αρχικά δύο γυναίκες θετικές στον κορωνοϊό οι οποίες είχαν εμφανίσει συμπτώματα του covid-19, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός και να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΙ) μεταβαίνουν ασθενείς μεταξύ αυτών πολλοί βαριά πάσχοντες, προκειμένου να καταθέσουν έγγραφα ή να διεκπεραιώσουν άλλες υποθέσεις τους με τον Οργανισμό.

Παρά τις αρχικές πιέσεις του Σωματείου των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ να κλείσει η υπηρεσία για λόγους προστασίας, τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών που επισκέπτονται τη δομή, αυτό δεν έγινε. Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα να αυξηθούν τα θετικά κρούσματα από δύο σε εννέα.

Άλλωστε αρχικά είχαν νοσήσει δύο εργαζόμενες οι οποίες μοιράζουν έγγραφα στην υπηρεσία, συνεπώς έρχονται σε επαφή με πολλούς υπαλλήλους. Στη συνέχεια νόσησε και υπάλληλος καθαριότητας που επισκέπτεται επίσης όλους τους χώρους.

Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει από την πρώτη στιγμή από τις προϊστάμενες αρχές τους να κλείσει για λίγες ημέρες η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. Συνέπεια όμως είναι να αυξάνονται συνεχώς τα νέα περιστατικά.

Την ίδια στιγμή ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις λόγω κορωνοϊού και στον τομέα των οικονομικών. Δείτε εδώ τι αλλάζει με τον μισθό των Χριστουγέννων.

Πηγή: ethnos.gr

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού 3 αστυνομικοί στο Ελ. Βενιζέλος

Τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», μπήκαν σε καραντίνα μετά από επαφή που ήρθαν με Ουκρανό κρατούμενο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας Covid-19.

O αλλοδαπός, βρισκόταν στα κρατητήρια του αεροδρομίου από τις 26 Αυγούστου, καθώς συνελήφθη όταν επιχείρησε να πετάξει με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Το τεστ που του έγινε σήμερα καθώς φέρεται να είχε συμπτώματα, βγήκε θετικό και έτσι σήμανε συναγερμός. Οι τρεις αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα ενώ ο φορέας του κορωνοϊού μεταφέρθηκε με ειδικό όχημα σε χώρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

«Έχουμε επανειλημμένως θέσει ως Ένωση το ζήτημα της επικινδυνότητας λόγω κορωνοϊού στα κρατητήρια του αερολιμένα και έχουμε υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις κάποιες εκ των οποίων έχουν γίνει δεκτές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ», τονίζει στο protothema.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικης Γιώργος Καλλιακμάνης ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο.

Ελ. Βενιζέλος κορωνοϊός

Την ίδια στιγμή, κρούσμα κορωνοϊού είχε και η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Δείτε εδώ τι συνέβη.

Πηγή: athensmagazine.gr