Ανακοινωθέν από τα Lidl - Αφορά όσους έχουν παιδιά! Δώστε προσοχή...

Σας ενδιαφέρει 100%!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανακοινωθέν από τα Lidl - Αφορά όσους έχουν παιδιά! Δώστε προσοχή...

Γονείς δώστε προσοχή! Αν θέλετε να έχετε όσα πρέπει για τα παιδιά σας , πρέπει να εμπιστευθείτε τα Lidl! Διαβάστε παρακάτω το ανακοινωθέν τους και θα καταλάβετε τι εννοούμε...

Καμία ημέρα δεν θα είναι ίδια ξανά. Νέα οικογένεια σημαίνει: μεγαλύτερη ευθύνη, λιγότερος ύπνος και καλός προγραμματισμός. Και αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό μερικές φορές. Γι’ αυτό εμείς στα LIDL, προσφέρουμε μια σειρά ειδικά προσαρμοσμένη στις νέες οικογένειες, για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Έτσι θα έχετε στα χέρια σας, γρήγορα και οικονομικά, όλα αυτά που χρειάζεστε καθημερινά, εσείς και οι αγαπημένοι σας. Και μαζί με αυτά έχουμε στη διάθεσή σας έξυπνες ιδέες που έχουν βοηθήσει πολλές μαμάδες πριν από σας, κάνοντας την οικογενειακή ζωή πιο εύκολη και πιο όμορφη. Είστε έτοιμες; Ξεκινάμε!

Επίσης, αξίζει να διαβάσετε και το έκτακτο παράρτημα των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης για να μην πέσετε θύμα απάτης. Δείτε το εδώ

Συμβουλές και προτάσεις από τα Lidl για να κοιμούνται καλά τα παιδιά

Σίγουρα γνωρίζεις αυτά τα μωρουδιακά φορμάκια με τα εξυπνακίστικα συνθήματα: «Αν δεν κοιμηθώ εγώ, δεν κοιμάται κανείς εδώ μέσα» ή «Από σήμερα ΕΓΩ θα αποφασίζω πότε και πόσο θα κοιμάστε». Δυστυχώς είναι αλήθεια. Εδώ σου έχουμε κάποιες συμβουλές, για το πώς μπορείς να βοηθήσεις το μικρό σου τερατάκι να έχει έναν υγιεινό ύπνο.

Κατά κανόνα, τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους τα νεογέννητα δεν έχουν τακτικές ώρες ύπνου. Μόλις μετά τον τρίτο-τέταρτο μήνα συνηθίζουν τους ρυθμούς του ύπνου και του ξύπνιου. Για να βοηθήσεις το μωράκι σου, θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρείς μια συγκεκριμένη διαδικασία. Για παράδειγμα μουσικά κουτιά που η μελωδία τους θα σηματοδοτεί ότι είναι ώρα για ύπνο. Ακόμη και το διάβασμα ενός παραμυθιού ή ένα νανούρισμα που συνδυάζονται με λίγο χουζούρι βοηθούν να δημιουργηθεί μια καθημερινή ρουτίνα.

Επιπλέον, πολλά νεογέννητα έχουν ένα αγαπημένο αρκουδάκι ή μια κουβερτούλα που θέλουν να αγκαλιάζουν στον ύπνο. Αν παρ’ όλα αυτά το μωρό σου παρουσιάζει δυσκολία στον ύπνο, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι δεν έχεις βρει την κατάλληλη ώρα να το βάλεις να κοιμηθεί. Έχε το νου σου σε τυχόν σημάδια κούρασης, όπως ήρεμη αναπνοή, μικρότερη επιθυμία για κίνηση και απλανές βλέμμα: όταν τα παρατηρήσεις στο μωρό σου, πήγαινέ το αμέσως στο κρεβάτι. Αν ενοχληθεί σε αυτή τη φάση και δεν μπορεί να κοιμηθεί, τα ουρλιαχτά και η γκρίνια είναι αναπόφευκτα.

Καλύτερα δροσερά και σπαρτιάτικα, αυτό είναι το καλύτερο για το μωρό

Τον πρώτο χρόνο της ζωής τους τα περισσότερα μωρά κοιμούνται σε δικό τους κρεβατάκι, στο υπνοδωμάτιο των γονιών τους. Το περιβάλλον εκεί είναι ιδανικό γι’ αυτά. Ο ήχος της αναπνοής σου ηρεμεί το μωρό και αν θηλάζεις είναι επίσης η πιο πρακτική λύση να έχεις το μικρούλι σου δίπλα σου. Τα νεογέννητα προτιμούν ένα πιο δροσερό περιβάλλον - μια πάνα, ένα φορμάκι και ένας υπνόσακος είναι υπεραρκετά. Ο χώρος θα πρέπει να έχει θερμοκρασία από 16 έως 18 βαθμούς. Στην αρχή το μωράκι σου δεν χρειάζεται μαξιλάρι και κουβέρτα – τυλιγμένο στη θαλπωρή του υπνόσακου και ανάσκελα κοιμάται καλύτερα και ασφαλέστερα.

Ο μεσημεριανός υπνάκος καλύτερα να κρατά λίγο

Οι γονείς συνήθως χαίρονται όταν κοιμάται το μωρό τους. Ευλογημένη ηρεμία! Γρήγορα, γρήγορα, να κάνω τις δουλειές του σπιτιού – ή καλύτερα να ξαπλώσω λίγο στον καναπέ με κάποιο κουτσομπολίστικο περιοδικό ;-). Τα νεογέννητα χρειάζονται κατά μέσο όρο περ. 16 ώρες ύπνο. Μετά τον τρίτο μήνα ο χρόνος του ύπνου μειώνεται σε 15 ώρες, μετά τον ένατο μήνα σε 14. Επομένως καλύτερα να μην αφήνεις το μωράκι σου να κοιμάται πολλές ώρες. Αλλιώς είναι πιθανό τα βράδια να είναι ζωηρό και γεμάτο ενέργεια.

Μέθοδος «αποσύρομαι» ή κρεβάτι των γονιών; Η επιλογή είναι δική σου

Lidl περιποίηση μωρών

Είναι πιθανό το μωράκι σου να μην θέλει να κοιμηθεί χωρίς τη μαμά ή τον μπαμπά του. Μην ανησυχείς. Σε τελική ανάλυση, η ζωή με τρεις είναι κάτι εντελώς καινούριο και φυσικά θέλεις στην αρχή να μην αφήνεις τον θησαυρό σου από τα μάτια σου. Όποιος επιθυμεί να μάθει στο μωρό του να κοιμάται μόνο του μπορεί να κάνει τα εξής: Αφού το βάλεις στο κρεβατάκι του, κάθισε σε μια καρέκλα δίπλα του και αφού κοιμηθεί βγες αθόρυβα από το δωμάτιο. Κάθε βράδυ θα απομακρύνεις σταδιακά την καρέκλα από το κρεβατάκι, μέχρι το μωρό να συνηθίσει να μένει σε αυτό και χωρίς τη μαμά και τον μπαμπά.

Ωστόσο μπορείς επίσης να συνεχίσεις να έχεις το μωράκι σου στο δικό σας υπνοδωμάτιο – και αργότερα, όταν μεγαλώσει λίγο, να το πάρεις στο κρεβάτι σας. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που προτιμούν αυτή τη λύση. Αποφάσισε η ίδια και δοκίμασε με ποια μέθοδο θα αισθάνεστε καλύτερα το μωρό σου κι εσύ (και ο/η σύντροφός σου, φυσικά!)

Περ. μετά τον έκτο μήνα μπορείς να αρχίσεις να αντικαθιστάς το βραδινό γάλα με κρέμα. Παρασκευάζεται από νιφάδες δημητριακών, γάλα και λίγο πουρέ φρούτων. Επειδή η κρέμα αυτή είναι πολύ χορταστική, πιθανόν ο μικρός σας θησαυρός να μην ξυπνά πλέον τόσο συχνά μέσα στη νύχτα – ή τουλάχιστον να μην ξυπνά επειδή πεινάει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

TAGS