Ηλίας Ψινάκης - Φωτιά στο Μάτι: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα!

Οι μνήμες ζωντανεύουν στο Μάτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ηλίας Ψινάκης - Φωτιά στο Μάτι: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα!

Σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, δυο χρόνια μετά από την τραγωδία στο Μάτι ο Ηλίας Ψινάκης καλείται να καταθέσει στο δικαστήριο.

Ενώπιον του ανακριτή για την φονική φωτιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ο Ηλίας Ψινάκης.

Πρόσφατα βγήκαν στην επιφάνεια και διάλογοι από τις τραγικές μέρες στο Μάτι

Ο πρώην δήμαρχος του Μαραθώνα, εμπλέκεται στην υπόθεση μαζί με άλλους φορείς και επικεφαλής λόγω των αρμοδιοτήτων τους, και είχε εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή στις 24 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τους συνήγορούς του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή, ζητώντας προθεσμία, προκειμένου τόσο εκείνος όσο και οι δικηγόροι του να προετοιμάσουν την υπερασπιστική του γραμμή.

Ηλίας Ψινάκης

Πηγή:iEfimerida

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγκινεί το μήνυμα για το Μάτι - «Θα το ξαναφτιάξουμε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Μάτι προκειμένου να αποδώσει φόρο τιμής στους 102 νεκρούς της τραγωδίας που έλαβε χώρα το 2018 και συγκίνησε με το μήνυμά του, μέσα από το οποίο έδωσε σήμα για να ξαναφτιαχτεί η περιοχή από την αρχή.

Μία εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους για τα έργα ανάπλασης και τις βελτιωτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ασχοληθεί πολύ συστηματικά με το ζήτημα του Ματιού. Και δεν μιλάω μόνο για τον καθαρισμό των οικοπέδων, για την απομάκρυνση του αμιάντου, για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που είχαν να κάνουν με τους εγκαυματίες.

Η μεγάλη μας πρόκληση είναι να ξαναφτιάξουμε την περιοχή αυτή πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν και αν δεν έχουμε ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με κατοίκους.

Αιχμή των συζητήσεων ήταν οι νεότερες παρεμβάσεις που δρομολογούνται: Η αξιοποίηση δύο οικοπέδων για την εξυπηρέτηση αναγκών της τοπικής κοινωνίας, αφενός για κατασκευή πρότυπου συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας, που θα διατεθεί σε άστεγους πυρόπληκτους, και αφετέρου για τη δημιουργία ενός άλσους, που θα αποτελεί επίσης πάρκο μνήμης.