Κορωνοϊός: 372 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Αριθμός - σοκ!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 372 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 372, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 297.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί από την αρχή της πανδημίας.

Από αυτά τα 164 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12452, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2324 (18.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5511 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

49 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (24.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 297 θανάτους συνολικά στη χώρα. 110 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε μίνι lockdown μπήκε και η Πέλλα - δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Κορωνοϊός: Θετικός ασυνόδευτος 14χρονος αλλοδαπός

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας 14χρονος αλλοδαπός, ο οποίος περιφερόταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου.Τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αυξάνονται και η ανησυχία είναι μεγάλη!

Αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε καραντίνα 11 αστυνομικοί.

Σύψας για κορονοϊό: Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο
Το φθινόπωρο δεν ξεκίνησε καλά σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι διαρκώς αυξανόμενος.

Θετικη και μια 38χρονη στο Ρέθυμνο!

«Ξεκινάμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου με πολλά κρούσματα, το ανησυχητικό είναι οι διασωληνώσεις που ξεπερνούν τις 40. Ξεκινάμε το φθινόπωρο χειρότερα από ότι περιμέναμε. Για τον χειμώνα υπάρχει αβεβαιότητα. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο» είπε στον ΑΝΤ1.

Θετικός στον κορωνοιο 14χρονος