Φωτιά: Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη!

Όλες οι εξελίξεις!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Φωτιά: Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον οικισμό της Αισυμής βόρεια της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με πληροφορίες!

Οι φλόγες καίνε δασική έκταση. Στο σημείο πλέον επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Φωτιά και σε πλοίο με επιβάτες!

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το κοινοτικό στάδιο του χωριού κινείται ταχύτατα με κατεύθυνση νοτιοδυτικά προς παρακείμενους λόφους.

Νεκρός άνδρας από φωτιά στην Καλλιθέα

Πρωινό σοκ έφερε η είδηση ότι στην Καλλιθέα, όπου σημειώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα, ένας άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, με την πυροσβεστική τουλάχιστον να σώζει το κατοικίδιό του.

Η φωτιά στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, επί της οδού Λυκούργου 107, ξέσπασε γύρω στις 05:00 όταν και ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ πυρκαγιά σημειώθηκε πρόσφατα και κοντά στην Αττική - δείτε εδώ.

Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ο νεκρός άνδρας.

Οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και η επιχείρηση στο σημείο συνεχίζεται.

Πηγή: athensmagazine.gr

Καίγονται σπίτια στην Κερατέα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο. Ηδη έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί, έχουν καεί σπίτια, εστάλη μήνυμα του «112» με εντολή εκκένωσης δύο ακόμα οικισμών, ενώ και η Ανάβυσσος έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Ολυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά, και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Λίγο πριν από τις 4:00 η φωτιά είχε φτάσει στη Λεωφόρο Καραμανλή στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου, ενώ χτυπούν οι καμπάνες της περιοχής προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στον δρόμο με λάστιχα και καταβρέχουν το σημείο, ενώ υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να προλάβουν τις φλόγες ώστε να μη φτάσουν στα σπίτια.

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ενώ θα πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για να έχουν πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: iefimerida.gr