Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Κεραμέως: "Υπήρξαν αστοχίες με τις μάσκες" - Η απόφαση για την διανομή νέων μασκών

Η εξήγηση για τις λάθος μάσκες.

Κεραμέως:
Ενημέρωση 15.09.2020 14:29
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Σχετικά με το θέμα των μασκών και το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι μαθητές καθώς οι μάσκες ήταν μεγάλες. μίλησε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

«Υπήρξαν αστοχίες και ετοιμάστηκαν νέες προδιαγραφές για να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή των μασκών», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στο θέμα της διανομής μασκών μεγάλου μεγέθους στους μαθητές.

Η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως η ΚΕΔΕ έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μην μείνουν σχολεία χωρίς μάσκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε δρομολογείται η χορήγηση μασκών μίας χρήσης στους μαθητές που έλαβαν μάσκες μεγάλων διαστάσεων. Δείτε το ξέσπασμα γονέα σε καθηγητή!

«Όλοι οι αρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε προσπάθεια», τόνισε.

Η Υπουργός Παιδείας πάντως, τόνισε πως η "μεγάλη εικόνα" είναι ότι η πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας εφάρμοσε υποδειγματικά τα μέτρα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων. Επανέλαβε δε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα σχολεία.

Όσο αφορά στον ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού από γονέα στα Χανιά, τόνισε πως «το υπουργείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες».

Κατάληψη σε σχολείο: Αρνούνται να φορέσουν μάσκα μαθητές στην Πάτρα!

Οι πρώτες αντιδράσεις για την χρήση μάσκας στα σχολεία έγιναν από μαθητές γυμνασίου στην Πάτρας καθώς προχώτησαν σε κατάληψη οι μαθητές του 2ου Λυκείου της Πάτρας, αρνούμενοι να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις τους, όπως επιβάλουν οι σχετικές διατάξεις για τον κορωνοϊό.

Σε γενικές γραμμές πάντως σύμφωνα με το tempo24.news, η σημερινή δεύτερη ημέρα, στα σχολεία της πόλης, κύλησε ομαλά. Παρατηρήθηκε μικρότερος συνωστισμός στις εισόδους των σχολείων, ενώ μαθητές και δάσκαλοι φορούσαν μάσκες.

Νίκη Κεραμέως σχολέια μάσκες

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η έναρξη της σχολικής χρονιάς έγινε με επιτυχία αν και υπήρξαν κάποιες λίγες περιπτώσεις όπου δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με τους αρνητές της μάσκας, οι οποίοι, αν και γνώριζαν πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία σε μαθητές που δεν φορούσαν μάσκα, πήγαν μαζί με τα παιδιά τους έως την είσοδο σε μία προσπάθεια να κάνουν το δικό τους σόου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Θετική βρέθηκε η ανήλικη που διασωληνώθηκε μετά το τροχαίο στη Νάξο!

Κορωνοϊός: Οι 3 δήμοι στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα!

Share