Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για πιθανό κίνδυνο εμφάνισης και πλημμυρικών φαινομένων

Αναλυτικά η πρόγνωση του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για πιθανό κίνδυνο εμφάνισης και πλημμυρικών φαινομένων

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσα από το δελτίο καιρού της ΕΡΤ, προειδοποίησε για την κακοκαιρία που πρόκειται να φτάσει στην Ελλάδα σε λίγες ώρες. Μίλησε για πιθανό κίνδυνο εμφάνισης και πλημμυρικών φαινομένων.

«Θέλει προσοχή γιατί πολλά προγνωστικά μοντέλα, θέλουν μεγάλα ύψη βροχής να πέφτουν σε πολλά μέρη της Ελλάδας» τόνισε μεταξύ άλλων ο έμπειρος προγνώστης καιρού.

Συγκεκριμένα, πολύ δύσκολη θα είναι η κατάσταση από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα «σκάσουν» κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς το ξημέρωμα της Παρασκευής. Οι άνεμοι δεν αποκλείεται να φτάσουν σε ριπές ακόμα και τα 10 μποφόρ. Δείτε βέβαια και τι καιρό θα έχουμε μέχρι σήμερα το βράδυ.

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία "Ιανός" - Που θα "χτυπήσουν" τα έντονα καιρικά φαινόμενα!

Μεγάλη αλλαγή στον καιρό αναμένεται να έρθει τα επόμενα 24ωρα στην χώρα! Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες θα ξεσπάσουν.

Χειροτερεύει ο καιρός στην χώρα μας από αύριο Πέμπτη (17.09), καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» θα επηρεάσει την Ελλάδα εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει ότι ο Μεσογειακό Κυκλώνας είναι προ των πυλών και να προειδοποιεί και για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η διαταραχή αυτή αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(ΕΑΑ)/Meteo.gr, καθώς και με διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα άλλων φορέων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας "Ιανός" θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου σημειώνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν οι προγνώσεις για τον καιρό κατά τις μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής, καθώς βρίσκεται πάνω από θάλασσα, δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει πάνω από τη χώρα μας. Ωστόσο δείτε τον καιρό για την σημερινή ημέρα!

Επίσης δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (βαρομετρικό χαμηλό γνωστό ως Medicane από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.Κακοκαιρία

Πηγή: Athensmagazine.gr