Κορωνοϊός: 312 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - «Φωτιά» στην Αττική

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 312  νέα κρούσματα στην Ελλάδα - «Φωτιά» στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 312 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Τα 174 είναι στην Αττική,67 είναι διασωληνωμένοι και είχαμε 3 νεκρούς.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

«Σήμερα ανακοινώνουμε 312 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.041, εκ των οποίων το 55,5% άνδρες.
2.462 (17,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.972 (42,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έκτακτα μέτρα στην Αττική

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 316 θανάτους συνολικά στη χώρα. 118 (37,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω». Ο κορωνοϊός να σημειώσουμε πως σκότωσε τον Πέτρο Μουρατίδη.

Κορωνοϊός - Αττική: Που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα!

Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων προέβη εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Τα μέτρα αφορούν κυρίως την Αττική όπου εμφανίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα κρουσμάτων.

Έξι έκτακτα ενισχυμένα οριζόντια μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων με ζωντανή μουσική, μάσκες παντού, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όριο πληρότητας 50% για τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, με ταυτόχρονη απαγόρευση του αλκοόλ και του καπνίσματος, καθώς και 60% σε κινηματογράφους.

Παράλληλα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες άνω των 65 ετών, στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα, για γενική χρήση μάσκας, καθώς και να αποφεύγουν δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους υψηλής συνάθροισης, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΜ. Ωστόσο μάθετε περισσότερα για το μινι lockdown στα Τρίκαλα!

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα για την Αττική στο Athensmagazine.