Κακοκαιρία Ιανός - Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο στην Λαμία

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Ιανός - Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο στην Λαμία

Εκκενώθηκε το νηπιαγωγείο στα Λουτρά Υπάτης στη Λαμία λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει εισβάλει στο προαύλιο του σχολείου, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός».

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει τα νερά και τα παιδιά να βγουν από το σχολικό κτήριο και να μεταφερθούν στους γονείς τους. Πότε έρχονται καταιγίδες στην Αττική;

Κακοκαιρία Ιανός: Αλλάζει πορεία ο Μεσογειακός τυφώνας - Πού θα κατευθυνθεί τις επόμενες ώρες

Νέα δεδομένα προέκυψαν από τα μετεωρολογικά μοντέλα σε ό,τι αφορά στην πορεία που ακολουθεί ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η κακοκαιρία θα κινηθεί νοτιότερα και το βράδυ της Παρασκευής θα κατευθυνθεί προς την περιοχή της Κρήτης, όπου και θα αρχίσει να εξασθενεί.

Οπως τόνισε ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες θα κινηθεί προς το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Πελοποννήσου και στη συνέχεια θα επιστρέψει προς τα δυτικά παράλιά της και προς το Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια θα πάρει πορεία προς το νότο και δεν θα επηρεάσει άμεσα την Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Εύβοια, που θα έχουν ωστόσο σφοδρές βροχοπτώσεις, αλλά δεν θα συνοδεύονται και από τους θυελλώδεις ανέμους του Ιανού.

Ετσι λοιπόν, τις επόμενες ώρες ο Ιανός θα συνεχίσει να «ταλαιπωρεί» τη δυτική Ελλάδα, με το Ιόνιο, την Ηλεία και την Αχαΐα να δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού, που θα ξεπεράσουν ενδεχομένως τα 200-300 χιλιοστά και θα πνέουν παράλληλα και ισχυροί άνεμοι.

Αυτές οι περιοχές θα «χτυπηθούν» από την κακοκαιρία Ιανός

Στις περιοχές του Ιονίου και των δυτικών παραλίων της Πελοποννήσου, ο κυκλώνας θα... διπλοπεράσει, καθώς μετά την εισβολή του στο εσωτερικό της χώρας, θα πάρει τα... πίσω μπρος και θα πάει σ' αυτές τις περιοχές με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ανέμους εντάσεως 9-10 ακόμα και 11 μποφόρ, που θα πνέουν με ταχύτητες άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν υδροστρόβιλοι κι ανεμοστρόβιλοι. Τα φαινόμενα μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζόπτωση.

Τα φαινόμενα θα εμφανίσουν μετατόπιση και θα επηρεαστούν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο στο σύνολό της, ενώ θα πληγούν και τα δυτικότερα τμήματα της Αττικής, οπότε και η κακοκαιρία θα πάρει το... δρόμο προς την Κρήτη και νοτιότερα γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου.