Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Στους 334 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Κορωνοϊός: Στους 334 οι νεκροί στην Ελλάδα
Ενημέρωση 20.09.2020 12:33
Από Ελένη Ζουγανέλη

Δύο ακόμη Έλληνες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον απολογισμό της πανδημίας της χώρας στο 334 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ κατέληξε στις 2.00 τα ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, μια 88χρονη που νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο Σωτηρία πέθανε λίγη ώρα μετά τη διασωλήνωσή της και πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Τεστ κορωνοϊού στην ΕΡΤ. Συναγερμός.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική

Αρκετούς τομείς αφορούν τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για τα «επιβαρυμένα» επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία οδηγούν στην κυβέρνηση σε νέα λήψη μέτρων, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, την εργασία, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τους κινηματογράφους και τις συναυλίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, για την Αττική ανακοινώνονται τα εξής μέτρα για τον κορωνοϊό:

  • Ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
  • Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους κηδείες και βαπτίσεις
  • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65
  • Διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχεία καραντίνας
  • Μετακινήσεις σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα
  • Τηλεργασία κατά 40% στον ιδιωτικό τομέα και κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο

Η Αττική είναι στο πορτοκαλί είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «πρέπει να παρέμβουμε. Σε γειτονιές της Αθήνας είναι οι αστείες των περισσότερων κρουσμάτων. Τα 2.100 από τα πάνω από 4.000 κρούσματα είναι στην Αττική και τα 966 είναι στον Δήμο Αθηναίων.

Προχωράμε σε πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες. Πρόσθετα τεστ και ελέγχους σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Μεταφορά ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό σε ξενοδοχεία καραντίνας. Επίσης, είπε ότι τα θετικά κρούσματα στην Αττική διασπείρονται σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ζητάμε από τον κόσμο της εργασίας να συμπράξουν απέναντι στον κοινό εχθρό και να τηρούν τα μέτρα». Δείτε εδώ την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι όλος ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τον ιο και όπως έχει φανεί από τα μέτρα που λήφθηκαν αυτά είχαν αποτέλεσμα. Έδωσε έμφαση σε δυο σημεία: στην αποφυγή συγχρωτισμού και στην χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Άγριο ξύλο σε λεωφορείο στην Αθήνα - Νεαρός τσακώθηκε με ηλικιωμένο για την μάσκα

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Ο Γιώργος Παπαδάκης ανακοίνωσε κάτι πρωτόγνωρο

Share