Κορωνοϊός: 243 κρούσματα στη Λέσβο κατά την είσοδο μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 243 κρούσματα στη Λέσβο κατά την είσοδο μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Καρά Τεπέ Λέσβου καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση του Στέλιου Πέτσα, εντοπίστηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού κατά την είσοδο μεταναστών.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση της Δευτέρας «στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή.

Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί» ανέφερε.

Ο κ. πέτσας συνέχισε λέγοντας «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τέστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν. Τώρα όμως, έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής -και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας- βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το «κόκκινο».

Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά» κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μεγάλη ανησυχία βέβαια επικρατεί και στο Άγιο Όρος με τα 8 κρούσματα που σημειώθηκαν. Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κορωνοϊος: Έκλεισε σχολείο στην Πετρούπολη

Συναγερμός έχει σημάνει με τα κρούσματα στην Αθήνα καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έγινε, χρειάστηκε να κλείσει ένα σχολείο στην Πετρούπολη, λόγω κρούσματος κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε έναν εκπαιδευτικό.

Όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος της πόλης, Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, σήμερα έγινε απολύμανση του σχολείου από τα συνεργεία του δήμου, ενώ πρόσθεσε ότι το σχολείο θα κλείσει μόνο με απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Η ανάρτηση του δημάρχου για το κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο της Πετρούπολης:

«Δυστυχως εντοπίστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό στην πόλη μας. Ενημερωθηκε ο ΕΟΔΥ και ο δ/ντης δευτεροβάθμιας. Σήμερα απολύμανση του Σχολείου από τα συνεργεία μας. Το σχολείο κλείνει μόνο με απόφαση των υπουργείων υγειας και παιδείας.Υπάρχουν δυστυχως και αλλα κρούσματα στη πόλη μας. (και διασωληνομενοι) Πολίτες μην ακούτε τους συνωμοσιολογους και ψεκασμενους προφυλαχθείτε !!!!, προστατέψτε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών και όλα θα πάνε καλά !!!»