Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νίκος Σύψας: «Είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown»

Προειδοποίησε ξανά ο λοιμωξιολόγος

Νίκος Σύψας: «Είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown»
Ενημέρωση 22.09.2020 08:49
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Είμαστε ένα βήμα πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αττική, επανέλαβε ο Νίκος Σύψας, ο οποίος αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στις δηλώσεις του και στο πώς θα γίνει ένα lockdown με την επιστροφή και του μηνύματος στο 13033.

Όπως τόνισε είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. «Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση». Για τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου ο λοιμωξιολόγος είπε ότι δεν ανησυχεί γιατί από τα 453 τα 184 είναι γνωστή συρροή από μετανάστες.

«Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά», είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας του κορωνοϊού, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες.» Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία.

Τόνισε, δε, ότι μπορεί να γείρουμε προς την πλευρά του κόκκινου ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Σύψας, είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών.

«Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα», είπε, ενώ ήδη έκλεισε ένα σχολείο στα Πετράλωνα λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο δημαρχείο της Αθήνας

Στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων για τον κορωνοϊό που γίνονται σε όλους τους εργαζομένους του δήμου της Αθήνας, βρέθηκε θετικός ένας υπάλληλος στο δημαρχείο, την περασμένη Παρασκευή.

Αμέσως, σύμφωνα με πληροφορίες , ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Απολυμάνθηκε το κτίριο, έκλεισε το τμήμα που εργαζόταν, ενώ, ο ίδιος, που ήταν ασυμπτωματικός, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο τμήμα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Εφαρμογή στο κινητό για τα τοπικά lockdown που έρχονται!

Κορωνοϊός: 453 νέα κρούσματα στη χώρα! - Τα 184 στο Καρά Τεπέ

Share