Kορωνοϊός: Νέο κρούσμα σε λύκειο στο Μαρκόπουλο!

Ραγδαία αύξηση!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Kορωνοϊός: Νέο κρούσμα σε λύκειο στο Μαρκόπουλο!

Κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στο 1ο ΓΕΛ Μαρκοπούλου - Απολύμανση σε όλους τους υπολοίπους χώρους του σχολείου από το Δήμο!

Ανακοίνωση αναφορικά με κρούσμα κορωνοϊού στο 1ο Γ.Ε.Λ εξέδωσε ο δήμος Μαρκοπούλου, στον οποίο πρόσφατα είχαν εμφανιστεί κρούσματα

Πιο αναλυτικά αναφέρεται:

Σήμερα επιβεβαιώθηκε ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο 1ο Λυκείο Μαρκοπούλου.

Αμέσως εφαρμόστηκε με ακρίβεια το σχετικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ από το Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και ακολουθήθηκαν πιστά όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σοκ προκαλεί η ακτινογραφία από πνεύμονες που πάσχουν από κορωνοιό!

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν όλοι οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών και θα συνεχίσουν να ενημερώνονται για ενέργειες και οδηγίες που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.

Ο Δήμος σε στενή συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου πραγματοποίησε άμεσα απολύμανση σε όλες τις αίθουσες και τους υπολοίπους χώρους του σχολείου, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία ώστε να παρθεί κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια όλων.

Ευχόμαστε περαστικά, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στο Σχολείο!

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά την έκκληση να ακολουθούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Πηγή: Athensmagazine

Κορωνοϊος: 3 νέα κρούσματα στο Άγιο Όρος

Άλλα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού τα οποία προστίθενται στα δέκα υπάρχοντα των προηγούμενων ημερών- εντοπίστηκαν σήμερα στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία κρούσματα εντοπίζονται σε σκήτη της ευρύτερης περιοχής των Καρυών.

Το απόγευμα επέστρεψαν από την χερσόνησο του Άθω, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου οι οποίοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους με της Αγιορείτικης Κοινότητας και της πολιτικής διοίκησης με σκοπό την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού ενώ παρέμεινε στις Καρυές το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο.