Lockdown - Σταϊκούρας: "Τα ταμεία της χώρας είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε απόφαση της κυβέρνησης"

Οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Lockdown - Σταϊκούρας:

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως η χώρα και τα ταμεία είναι έτοιμα να δεχθούν κάθε απόφαση της κυβέρνησης στο θέμα του κορωνοιού!

Μιλώντας στο podcast του protothema.gr, σημειώνει πάντως πως στην πραγματική οικονομία το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο
«Σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας, η χώρα δε μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο lockdown, αλλά το υπουργείο Οικονομικών έχει διασφαλίσει τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξει την όποια επιλογή της κυβέρνησης», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο podcast του protothema.gr.

Με δεδομένη και την 7η Αξιολόγηση ο κ. Σταϊκούρας εκφράζει την εκτίμηση ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη από τις προβλέψεις το ’20 και πως η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει το ’21 θα είναι ισχυρή. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος θα συνεχιστούν, προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών. Σοκάρουν οι δηλώσεις Γερμανού λοιμωξιολόγου για την πανδημία!

«Η επιλογή που έχει κάνει η χώρα, η κυβέρνηση είναι να ακούει τους ειδικούς, να αποφασίζει και να βάζουμε πάνω από όλα, ως προτεραιότητα την ανθρώπινη υγεία. Αυτό το βηματισμό ακολουθεί η κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

πηγή: Protothema

κορωνοιοσ

Κορωνοϊός - Μ. Βρετανία - Κλείνουν τα εστιατόρια και οι παμπ από τις 22:00

Νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκε στη Βρετανία αναφέρει πως πλέον απο τις 22:00 θα κλείνουν κάποιοι χώροι εστίασης!

Νέο «πακέτο» περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τις δραματικές προβλέψεις των ειδικών για 50.000 κρούσματα κορωνοϊού ανά ημέρα τον Οκτώβριο.

Μεταξύ άλλων, ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου παμπ, εστιατόρια και μπαρ θα κλείνουν από τις 22:00. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις της εστίασης θα πρέπει να σερβίρουν τους πελάτες τους αποκλειστικά σε τραπέζια και όχι στις μπάρες.