Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκε η 17χρονη ύστερα από 40 μέρες

Επιτέλους ευχάριστα νέα!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκε η 17χρονη ύστερα από 40 μέρες

Μετά από 40 ολόκληρες μέρες κατά τις οποίες βρέθηκε διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η 17χρονη κοπέλα κατάφερε να αποσωληνωθεί και να πάρει εξιτήριο. Το τελευταίο τεστ της βγήκε αρνητικό και πλέον δεν πάσχει από κορωνοϊό.

Πρόκειται για το νεαρότερο περιστατικό του κορωνοϊού στη χώρα. Τον Δεκαπενταύγουστο είχε πάει διακοπές στη Χαλκιδική, ανέβασε πυρετό και μέσα σε λίγες ώρες επιδεινώθηκε ραγδαία η υγεία της. Από τις 16 Αυγούστου βρισκόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, ενώ δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ο διευθυντής της κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης είπε στο Open TV: «Η κοπέλα είναι πολύ καλά στην υγεία της, περιμένουμε κάποιες εξετάσεις για να γυρίσει πλέον σπίτι της. Μπορούσε να κάνει οργανική ανεπάρκεια, αλλά γλιτώσαμε».

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το μήνυμά του εξήγησε το λόγο που δεν επιλέγει τη λύση του lockdwon. Δείτε εδώ όλα όσα είπε.

Πηγή: ethnos.gr

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ούτε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν κατάφερε να μείνει αλώβητος μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς ύστερα από εξετάσεις που έκανε, ο επιθετικός της Μίλαν βρέθηκε θετικός στον επικίνδυνο ιό και προς το παρόν απέχει από τις προπονήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η Μίλαν, ο 39χρονος Σουηδός επιθετικός βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και φυσικά δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι του Europa League απέναντι στην Μπόντο Γκλιμτ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 10 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τα τρία επόνενα παιχνίδια των ροσονέρι, ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ανακοινώθηκε και όγδοος θάνατος για σήμερα. Δείτε εδώ πού έχει φτάσει το σύνολο των νεκρών.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κορωνοϊός

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: "Αυτά πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε το lockdown!"

Την έντονη ανησυχία του για τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Aλκιβιάδης Βατόπουλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι στο χέρι μας να αποτρέψουμε ένα γενικό lockdown στην Αττική.

Για το κέντρο της Αθήνας ο κ. Βατόπουλος, με δηλώσεις του στο Mega, συνέστησε στους πολίτες «να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι απαραίτητο, να αποφεύγουν τις περιοχές με πολύ κόσμο, να φορούν πάντα μάσκα και να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Οι συνταξιούχοι που έχουν δουλειές στο κέντρο να πηγαίνουν τις ώρες που έχει λιγότερο κόσμο».

Η μάσκα έχει βοηθήσει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, όμως πολλή προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκνοκατοικημένες. Αναφερόμενος ειδικότερα στον μεταναστευτικό πληθυσμό του κέντρου, τόνισε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε «στη δική τους γλώσσα να τους περάσουμε το μήνυμα να μη συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα», συμπλήρωσε. Παράλληλα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας επεσήμανε πως «και ο συνωστισμός στις καφετέριες είναι επικίνδυνος». Σοκάρουν οι δηλώσεις Γερμνανού λοιμωξιολόγου για την πανδημία!

Δεν είναι απαραίτητο το lockdown

Όσο για το ενδεχόμενο ενός lockdown, ο κ. Βατόπουλος είπε πως «είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown. Εάν καταφέρουμε να συντονιστούμε η οργανωμένη πολιτεία και οι πολίτες, τότε μπορούμε να το αποτρέψουμε».

Προβληματισμός υπάρχει, στο μεταξύ, για τις καταλήψεις στα σχολεία, καθώς οι μαθητές συγχρωτίζονται χωρίς μέτρα προστασίας. «Και επειδή η νόσος μεταδίδεται με τα σταγονίδια, αν τα παιδιά είναι σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση χωρίς μάσκες, τότε υπάρχει πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.