Κορωνοϊός: Στους 374 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 82χρονος στον Ευαγγελισμό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 374 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατέληξε ένας άτυχος 82χρονος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 374.

Νωρίτερα, δύο ακόμα ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Ελλάδα, υποκύπτοντας στην Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια 80χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης κι έναν 61χρονο άνδρα αφγανικής καταγωγής, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 14 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Με τους δύο αυτούς θανάτους, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα φτάνει πλέον τους 373.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική

Νέα μέτρα που θα ισχύσουν ήδη από σήμερα στην Αττική αλλά και τις υπόλοιπες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας έφερε ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τους λοιμωξιολόγους να ευελπιστούν ότι οι νέοι περιορισμοί θα είναι αρκετοί για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού ώστε να μην απαιτηθεί δεύτερο lockdown.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 26 Σεπτεβίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου επιβάλλεται ειδικό ωράριο λειτουργίας σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και κάβες.

Τα εν λόγω καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν από τα μεσάνυχτα και έως τις 5:00πμ και το μέτρο θα εφαρμοστεί σε Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Πέλλα, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη και Μύκονο, ενώ χθες έκλεισαν 5 ακόμα παιδικοί σταθμοί λόγω κορωνοίού.

Από το εν λόγω μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Αναπροσαρμόζεται δε, και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων, ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

Πλέον, τα καταστήματα αυτά θα μπορούν να λειτουργούν από τις 05:00 το πρωί και όχι από τις 7:00πμ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τόσο στις παραπάνω περιοχές όσο και στις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση, δηλαδή στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κέρκυρας στο δήμο Βόλου, στη Σαντορίνη , στη Ρόδο, στην Κω, στην Πάρο και στην Αντίπαρο επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Πηγή: athensmagazine.gr