Θρήνος! Πέθανε ο Κωνσταντίνος Λιούπης

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε ο Κωνσταντίνος Λιούπης

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση πως ο Φαρσαλινός Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Κωνσταντίνος Λιούπης πέθανε σε ηλικία 55 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στους συγγενείς τους και στους φίλους του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα (26/09) στις 5:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Καστρακίου Φαρσάλων, ενώ θρήνος ξέσπασε και με το θάνατο του Θανάση Μαγλαρινού.

Κωνσταντίνος Λιούπης θάνατος

Πηγή: athensmagazine.gr

Θρήνος - Έφυγε από τη ζωή ο Σίμος Σιμόπουλος

Πέθανε ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος. Η είδηση έχει σκορπίσει το θρήνο στα κοντινά του πρόσωπα.

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου εξέφρασε με ψήφισμα της τη βαθιά της θλίψη της και ο νυν πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, δήλωσε ότι «το ΕΜΠ πενθεί την απώλεια και τιμά την προσφορά και τη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και ακαδημαϊκού πολίτη».

Ποιος ήταν ο Σίμος Σιμόπουλος

Ο Σ. Σιμόπουλος σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο ΕΜΠ (1970) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε διευθυντής στον Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και πρόεδρος όλων των θυγατρικών του εταιρειών (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ), γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Π. Πικραμμένου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 28/9/2020, ώρα 13:00, από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο, σε πολύ στενό κύκλο λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Νωρίτερα τον θρήνο σκόρπισε η είδηση πως πέθανε ο Αλέκος Σόφης.

Θρήνος - Πέθανε ο Νικόλαος Μοσχολιός

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε πριν από λίγες ημέρες ο ιερομόναχος, Νικόλαος Μοσχολιός, ο αδερφός της αξέχαστης τραγουδίστριας Βίκυς Μοσχολιού.

Ο πατέρας Νικηφόρος, 15 χρόνια, μετά το θάνατο της κορυφαίας ερμηνεύτριας έφυγε από την ζωή, την προηγούμενη, Τετάρτη, έπειτα από μάχη που έδωσε με με τον καρκίνο.

Ο Νικόλαος Μοσχολιός είχε γίνει ιερομόναχος, φέροντας το μεγαλόσχημο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso και του δημοσιογράφου Νίκου Νικόλιζα.

Βίκυ Μοσχολιού αδερφός πέθανε

Ο αδελφός της Βίκυς Μοσχολιού, αφοσιώθηκε στο Θεό ακολουθώντας , τα χνάρια της μητέρας του Ελισσάβετ, η οποία υπήρξε και εκείνη μοναχή και μάλιστα ηγουμένη στο μοναστήρι που διατηρούσε η οικογένεια στα Μέγαρα. Ο Νικόλαος Μοσχολιός ήταν πολύ δεμένος, με την αδελφή του Βίκυ Μοσχολιού, η οποία έβρισκε την ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής της στο μικρό μοναστήρι της οικογένειας. Εκείνη ήταν που τον στήριξε ηθικά και υλικά όταν στο παρελθόν ασχολήθηκε εκείνος με την εστίαση.

Θρήνος έχει ξεσπάσει από εχθές το απόγευμα και με την είδηση πως πέθανε ο δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη και Πρόεδρος του ελληνικού «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», Τόλης Παπαγεωργίου, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους του.