Κορωνοϊός: Η συγκλονιστική ανάρτηση Έλληνα που νόσησε και μπήκε στον αναπνευστήρα -«Χίλιες φορές μάσκα»

Σοκάρει!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Η συγκλονιστική ανάρτηση Έλληνα που νόσησε και μπήκε στον αναπνευστήρα -«Χίλιες φορές μάσκα»

Συγκλονίζει η ανάρτηση ενός άνδρα που νοσηλεύτηκε στην εντατική και μπήκε στον αναπνευστήρα, με κορωνοϊό. Ο Γιάννης Κλάπας δίνει την απάντησή του στους αρνητές του ιού.

Γράφοντας στο facebook για την εμπειρία του, εξηγεί γιατί πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τις αποστάσεις και καταλήγει λέγοντας οτι «δυστυχώς μόνο όταν χάνουμε κάτι που θεωρούμε δεδομένο αναγνωρίζουμε την αξία του».

"Δυστυχώς μόνο όταν χάνουμε κάτι που θεωρούμε δεδομένο αναγνωρίζουμε την αξία του... Όταν είσαι απολύτως καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας πως μπορείς να διανοηθείς ότι μπορεί να καταλήξεις στην Εντατική να παλεύεις για την ζωή σου; Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό... ΥΠΕΡΤΑΤΟ. Για αυτό μάσκα - αποστάσεις - πλύσιμο χεριών - αποφυγή συνωστισμού. Εύχομαι την υγεία μας να έχουμε και όλα θα τα καταφέρουμε!" Έκτακτη η κατάσταση στην Λακωνία!

Δείτε την αναλυτική ανάρτηση!

Κορωνοϊός: Εκτάκτως στη Λακωνία Τσιόδρας και Παπαγεωργίου – Συναγερμός για τα κρούσματα στην περιοχή

Στη Λακωνία μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για να εξετάσουν τα κρούσματα κορωνοιου που βρέθηκαν!

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Βρέθηκαν 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με 1000 επιβάτες στην Μήλο!

Στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό σε κρουαζιερόπλοιο στην Μήλο!

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα Επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τη Μήλο όπου βρίσκεται, το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Αιτία της επιστροφής του πλοίου, τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μέσα σ' αυτό.

Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει πάνω από 1000 επιβάτες.

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.