Κορωνοϊός: Στους 384 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 69χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 384 οι νεκροί στην Ελλάδα

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας μιας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας (28/9), κατέληξε ένας άνδρας 69 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, με το σύνολο των νεκρών να φτάνει τους 384.

Ο άνδρας είχε διακομισθεί στο ΑΧΕΠΑ από το Ιπποκράτειο και ήταν διασωληνωμένος από τις 27/08, ενώ ανησυχία έχει προκαλέσει και ο θάνατος ενός ιερέα για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για σήμερα (28/9)

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 269, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 383.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

2837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός θάνατος

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 383 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί και η είδηση πως είναι θετικός ένας υπάλληλος του Δήμου Αχαρνών..

Θετικός στον κορωνοϊό δικαστής - Σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα διοικητικά δικαστήρια μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε 48χρόνο πρόεδρο Πρωτοδικών των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας. Την ίδια ώρα οι δικαστές που ήρθαν σε επαφή μαζί του βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Και η σύζυγος του δικαστή, όμως, η οποία υπηρετεί στα πολιτικά δικαστήρια είναι επίσης θετική στον κορψνοϊό.

Όπως λένε Διοικητικοί Δικαστές, ο προσβληθείς πρόεδρος Πρωτοδικών το τελευταίο διάστημα είχε έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό συναδέλφων του και είχε παραστεί σε συνεστιάσεις, ενώ συναγερμό σήμανε και ο θάνατος του 59χρονου ιερέα για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός δικαστήρια

Σήμερα, το μεσημέρι, 28 Σετπεμβρίου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών Εφέτης Δ.Δ. Νικόλαος Πανταζής σε μια λιτή ανακοίνωσή του, αναφέρει εμμέσως το περιστατικό χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις και επισημαίνει:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά τη διαπίστωση κρούσματος COVID-19 σε δικαστικό λειτουργό του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα Τμήματα Καταθέσεων και οι Γραμματείες των Τμημάτων που δεν έχουν έδρα έως και την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, κάθε μέρα αντιστοίχως, θα λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας».

Πηγή: ethnos.gr