Κορωνοϊός: 460 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 460 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 460, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 398.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ σήμερα εντοπίστηκαν και 4 κρούσματα σε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Θετικοί 4 εργαζόμενοι σε γηροκομείο στην Καρδίτσα

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά των εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο. Αυτήν την φορά τα νέα κρούσματα είναι σε γηροκομείο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος στην Καρδίτσα. Θετικοί είναι 4 εργαζόμενοι του γηροκομείου και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν μαζικά τεστ στους φιλοξενούμενους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες, ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε ένας ακόμα θάνατος στην Ελλάδα. Δείτε εδώ τον συνολικό αριθμό των νεκρών.

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Κορωνοϊός κρούσματα Καρδίτσα

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.
3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (26/09/2020) – (29/09/2020)-(30.09.2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης
στο Γ.Ν. Τρικάλων.

1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων ενώ τέλος 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
4 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.

Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (30/09/2020) και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Πηγή: eleftherostypos.gr