Κορωνοϊός: Δυο νέοι θάνατοι - Στους 402 οι νεκροί

Όλες οι πληροφορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Δυο νέοι θάνατοι - Στους 402 οι νεκροί

Ακόμη δυο νέους θανάτους είχαμε στην Ελλάδα από κορωνοϊό. Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει και πλέον μετράμε από τον ιο 402 απώλειες.

Στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης υπέκυψε μια 49χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από τις 29 Σεπτεμβρίου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο 90χρονη, που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα, , ενώ εντοπίστηκαν και 4 κρούσματα σε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού.

ΚΑΤ: Κρούσμα κορωνοϊού σε τραυματιοφορέα

Συναγερμός σήμανε στο ΚΑΤ από την Παρασκευή, καθώς ένας τραυματιοφορέας του νοσοκομείου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κι αυτομάτως έγινε «lockdown» σε συγκεκριμένες πτέρυγες του νοσοκομείου και γιατροί, νοσηλευτές τέθηκαν σε καραντίνα.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου του β' ορόφου (8 αιθουσών), επαφές του τραυματιοφορέα. Από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, λήφθησαν δείγματα από 100 άτομα (προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων) και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το νοσοκομείο, που υποδέχεται περιστατικά πολυτραυματιών θα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες που έχει εφημερία. Δείτε όλους τους νεκρούς στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

Κορωνοϊός: 460 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 460, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 398.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.