Κορωνοϊός: Θετική στον ιό μια ηλικιωμένη σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετική στον ιό μια ηλικιωμένη σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε μια 85χρονη γυναίκα που διαμένει στο γηροκομείο Ζωσιμαδών της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Η ηλικιωμένη φέρει ήπια συμπτώματα και μεταφέρθηκε από το γηροκομείο στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι 50 δείγματα που ελέγχθηκαν για Covid-19 και από τα δύο γηροκομεία της πόλης, το Ζωγράφειο και το Ζωσιμαδών βγήκαν αρνητικά. Στο μεταξύ, ακόμα ένας νεκρός στη χώρα μας!

Ανάμεσά τους ήταν και το δείγμα που ελήφθη από την 85χρονη γυναίκα για το οποίο υπήρχε υποψία για θετικότητα στον νέο ιό με το δεύτερο τεστ να επιβεβαιώνει την αρχική υποψία.

Αναμένονται τα αποτελέσματα από 200 δείγματα που έχουν ληφθεί και από τα δύο γηροκομεία της πόλης, τα οποία εστάλησαν στην Αθήνα στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Κορωνοϊός: Στην Καλλιθέα κάνει τεστ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Συνεχίζει τα εντατικά τεστ κορωνοϊού και τους ελέγχους ο ΕΟΔΥ μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας. Κλιμάκιο είναι πάνω στην πλατεία Δαβάκη και κάνει ελέγχους σε πολίτες.

Στη συγκεκριμένη πλατεία παρατηρείται αρκετός συνωστισμός το τελευταίο διάστημα καθώς πολίτες κάθονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα παγκάκια.

Η αστυνομια το περασμένο Σάββατο έκανε επιχείρηση στην περιοχή καλώντας τους πολίτες να αποχωρήσουν από την πλατεία και να μην συνωστίζονται.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Τουρίστρια το «έσκασε» από ξενοδοχείο της Κρήτης για να μην μπει σε καραντίνα

Συναγερμός σήμανε, χθες Κυριακή, στις Αρχές του Ηρακλείου Kρήτης, για μια νεαρή Γαλλίδα τουρίστρια η οποία δε δίστασε να το σκάσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, όταν ενημερώθηκε πως πρέπει να μπει σε καραντίνα σύμφωνα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όταν την ενημέρωσαν ότι θα την παραλάβει αυτοκίνητο για να κάνει το τεστ στο νοσοκομείο και ακολούθως να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας, το έσκασε. Εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπου μετέβη για να ταξιδέψει για Αθήνα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συνελήφθη, της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι επιβλήθηκε μερικό lockdown.

Πηγή: eleftherostypos.gr