Κορωνοϊός: Στους 454 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε ακόμα ένας ασθενής

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 454 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μετά το θλιβερό ρεκόρ της Κυριακής με 13 νεκρούς σε ένα 24ωρο ,ακόμη τέσσερις θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 454

Πρόκειται για έναν 68χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, έναν 85χρονο, στο «Θριάσιο», μια 88χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων και μία 71χρονη στο νοσοκομείο «Αττικό», η οποία έπασχε και αυτή από υποκείμενα νοσήματα.

Ανησυχία βέβαια έχει προκαλέσει και η μελέτη που δείχνει πώς μολύνει ο κορωνοϊός τα μάτια. Δείτε εδώ!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοιός: Μεγάλη η ανησυχία για την αύξηση των νεκρών

Τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοιού όσο και για τους διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι για πρώτη φορά άγγιξαν τριψήφιο αριθμό, κρούουν οι λοιμωξιολόγοι.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του καθηγητή Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος τόνισε πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανάγκη για νοσηλεία. Σύμφωνα με τον ίδιο «η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ».

Ο κ Γώγος αναγνώρισε ότι είναι επιβαρυμένη η κατάσταση στην Αττική καθώς «υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα», ωστόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως είπε η εικόνα είμαι καλύτερη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο σημείο είναι να μην έχουμε τα διπλάσια από τα σημερινά κρούσματα ή πάνω από 1.000 κάθε ημέρα».

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας εξηγώντας ότι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου έκλεισε με 45 απώλειες ανθρώπινων ζωών ενώ το αντίστοιχο διάστημα του Σεπτεμβρίου είχαν χάσει τη ζωή τους 31 ασθενείς.

«Υπάρχει μια μικρή αυξητική, επώδυνη τάση που θα συνεχίζεται βασανιστικά και ελπίζουμε να μην ξεφύγει προς τα πάνω», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τόνισε ότι ενώ τα κρούσματα δείχνουν να βαίνουν προς σταθεροποίηση, τα «σκληρά» δηλαδή ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών «όπως ανεβαίνουν τελευταία, τόσο κατεβαίνουν και τελευταία».

Τέλος στο ερώτημα αν επίκειται μίνι lockdown στην Αθήνα, τόνισε ότι για την ώρα δεν είναι κοντά στο να περάσει στο κόκκινο επίπεδο και πως η φιλοδοξία είναι να πάει από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Σαρωτικοί οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ.