Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα του Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα του Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου

Απορρίφθηκε το αίτημα του καταδικασμένου μέλους του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιάννη Λαγού, να εξαιρεθούν τα μέλη του δικαστηρίου.

Με τη νέα του σύνθεση, που έκρινε το αίτημα, το δικαστήριο μετά από διάσκεψη 3 περίπου ωρών απέρριψε το αίτημα. Η πρόεδρος ανακοίνωσε πως απορρίπτεται η αίτηση του Ι. Λαγού, όπως είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

Η πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ιω. Λαγός υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο τξης αθωότητας του από ΜΜΕ, Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς. ΤΟ ΕΔΔΑ έχει κρίνει ότι οι δημόσιες δηλβωσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Πλην όμως αυτές οι δηλώσεις έγιναν εκτός δικαστηρίου. Δεν προέκυψαν πράξεις ή παρελείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δικαιοιολογήσουν μεροληψία».

Μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος Λαγού, ανέβηκε στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η σύνθεση υπό την κυρία Λεπενιώτη. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του αύριο στις 11. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ποινών. Eνώ στο Εφετείο βρέθηκε σήμερα και η Μάγδα Φύσσα.

Πηγή: protothema.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τα ηγετικά στελέχη της Χ.Α

Κανένα ελαφρυντικό για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δεν αναγνώρισε το δικαστήριο. Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και στους περισσότερους από τους πρώην βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους 7 της Χρυσής Αυγής που αποτελούσαν το διευθυντήριο. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Κανένα ελαφρυντικό για τους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν μόνο σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς και στους πρώην βουλευτές της ΧΑ Μπούκουρα, Αλεξόπουλο Αρβανίτη και Μίχο.

Μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά, ο Γιάννης Λαγός, που ήταν παρών στην αίθουσα του Εφετείου, ζήτησε τον λόγο και κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης όλων των μελών του δικαστηρίου.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει προκαταλάψη των δικαστών και ότι έχουν δεχθεί πιέσεις και παρεμβάσεις ακόμα και από τον πρωθυποιυργό της χώρας. Υποστήριξε, δε, ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθώοτητας των κατηγορουμένων και επισήμανε ότι δεν υπάρχουν υπόνοιες, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά το αίτημα Λαγού. Απαγορεύτηκε, επίσης, η συγκέντρωση για την Χ.Α έξω από το Εφετείο!