Σεισμική δόνηση στην Κρήτη πριν από λίγη ώρα - Πόσα Ρίχτερ

Τρόμος στο νησί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμική δόνηση στην Κρήτη πριν από λίγη ώρα - Πόσα Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τα ξημερώματα, ανοιχτά της Κρήτης. Πού σημειώθηκε; Συγκεκριμένα, ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σημειώθηκε στις 04:52 και ήταν εντάσεως 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του ήταν 49 χλμ βόρεια, βορειοδυτικά της Σητείας, σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. Πρόκειται για την ίδια περιοχή που έδωσε τις τελευταίες 48 ώρες αρκετούς σεισμούς, με μεγαλύτερο αυτόν των 5,2 Ρίχτερ.

Σεισμός: Περισσότερες από 25 σεισμικές δονήσεις χθες στην Κρήτη

Περισσότερες από 25 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 18 ώρες από τους διπλούς σεισμούς των 5,2 και 5,1 Ρίχτερ που χτύπησαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Ο πρώτος σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα είχαμε τον δεύτερο ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ. Αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και σε άλλες περιοχές.

Σεισμός Κρήτη

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,4 Ρίχτερ. “Έχουμε μια έντονη σεισμική δραστηριότητα μέσα σε λίγες ώρες, αλλά είναι ικανοποιητικό γιατί υπάρχει εκτόνωση της ενέργειας. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμη για την εξέλιξη του φαινομένου” λέει στο protothema.gr ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Σεισμικές δονήσεις Κρήτη

Το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας καταγράφεται σε την περιοχή που ονομάζεται από τους σεισμολόγους “ελληνική τάφρος” και βρίσκεται πάνω από την Κρήτη, ενώ το επονομαζόμενο και ελληνικό τόξο βρίσκεται κάτω από την Κρήτη.

Σεισμός Κρήτη 5,1 ρίχτερ

Πηγή: protothema.gr