Θεσσαλονίκη: Αγνοείται εδώ και δύο εβδομάδες 17χρονη

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη: Αγνοείται εδώ και δύο εβδομάδες 17χρονη

Κορίτσι 17 ετών εξαφανίστηκε από την περιοχή της Θεσσαλονίκης την 1η Οκτωβρίου και αγνοείται εδώ και 2 εβδομάδες.

Πρόκειται για την Νίκη Χ. Έχει ύψος 1,72 μ., 56 κιλά βάρος, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. Βρέθηκε ο 13χρονος που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη εξαφάνιση 17χρονης

Βρέθηκε η 15χρονη από τη Θεσσαλονίκη που είχε εξαφανιστεί

Ένα αίσιο τέλος σημειώθηκε στην υπόθεση της εξαφάνισης της 15χρονης Κωνσταντίνας Σωτηροπούλου που είχε πριν από λίγες μέρες εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, α ίχνη της Κωνσταντίνας είχαν χαθεί την Παρασκευή. Ευτυχές τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 15χρονης στη Θεσσαλονίκη τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί την Παρασκευή.

Βρέθηκε η 15χρονη από τη Θεσσαλονίκη

Όπως ανακοίνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού η μικρή Κωνσταντίνα βρέθηκε καλά στην υγεία της στην περιοχή της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου.Για τον εντοπισμό της 15χρονης είχε εκδοθεί και Amber Alert.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που φέρεται να απήγαγε την 10χρονη Μαρκέλλα

Ταυτοποιήθηκε, μετά τη μαρτυρία της 10χρονης Μαρκέλλας, η γυναίκα που φέρεται να απήγαγε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά μετά από το βίντεο – ντοκουμέντο από την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας έχει στα χέρια της η αστυνομία. Το βίντεο, που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος, το 10χρονο κοριτσάκι φαίνεται να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία – σύμφωνα με τους αστυνομικούς – σχετίζεται με την υπόθεση.

Εκτός από τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο μαζί με τη 10χρονη Μαρκέλλα, οι αστυνομικοί αναζητούν και έναν ηλικιωμένο άντρα. Μάλιστα η μικρή αναγνώρισε την γυναίκα που φέρεται να την άρπαξε.

Στο μεταξύ, μόνο για 20 λεπτά επιτράπηκε στην μητέρα της δεκάχρονης Μαρκέλλας να δει το παιδί της που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, η μητέρα της κατάφερε να την δει λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περίπου στις 12.30, δεν της επετράπη να κάνει οποιαδήποτε ερώτηση, την πήρε αγκαλιά, έμεινε για λίγο μαζί της και στη συνέχεια αποχώρησε.

Η εξαφάνιση της μικρής, βρίσκεται στο μικροσκόπιο αστυνομικών που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή. Τόσο η μητέρα όσο και ο πατριός της μικρής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έδιναν καταθέσεις στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση έως αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η μεταφορά της σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Επιπλέον, εξακολουθεί να παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους που επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν» ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Δείτε και το βίντεο ντουκομέντο.

Υπενθυμίζεται πως η 10χρονη εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Βρέθηκε λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε βενζινάδικο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδε τη Μαρκέλλα, μιλώντας στο GRTimes.gr, η 10χρονη ανηφόριζε την οδό Καθηγητού Ρωσσίδου στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι κρατούσε σχολική τσάντα, ενώ ήταν Σάββατο και δεν λειτουργούν τα σχολεία.

«Παρέπαιε, περπατούσε σαν χαμένο» και κουρασμένη περιέγραψε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας πως η 10χρονη του είπε πως θέλει να πάει σπίτι της. Ο ίδιος αντιλήφθηκε πως πρόκειται για τη Μαρκέλλα, όταν του είπε το όνομά της, ενώ όταν τη ρώτησε πώς έφτασε μέχρι εκείνο το σημείο, το ανήλικο κορίτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα απάντησε: «Με άφησε εδώ κάτω αυτή που με πήρε και μου έδωσε 30€ για να πάω σπίτι».