Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν θα υποβάλλει αίτηση αναστολής ο Ρουπάκιας!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν θα υποβάλλει αίτηση αναστολής ο Ρουπάκιας!

Τα επιχειρήματά τους προκειμένου να αποκτήσουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι υποθέσεις των εντολέων τους, υποβάλλουν από τις 10 το πρωί οι συνήγοροι των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πριν από λίγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του δεν θα ζητήσει η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ούτως ή άλλως όπως σχολίαζαν δικηγόροι που συμμετέχουν στη δίκη, η ποινή των ισοβίων που επιβλήθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συν 14 έτη κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα άφηνε απειροελάχιστα περιθώρια να δοθεί από το δικαστήριο αναστολή στη έφεση.Δείτε ποιες ήταν αναλυτικά οι ποινές!

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες εξελίξεις στις ποινές!

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφορικά με τις ποινές που θα ισχύσουν τελικά στους καταδικασθέντες.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε οι ποινές για το διευθυντήριο από 13 χρόνια στην πράξη για είναι 34 μήνες φυλάκισης. Επίσης, δήλωσε πως πιθανότατα θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων.

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Έτσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε απατώντας γιατί τελικά οι ποινές εκπίπτουν τόσο σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου: «Αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στο να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ζήτημα είναι τί ποινές δίνεις».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και για το κλίμα που επικράτησε εκτός του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής: «Υπάρχει μία θριαμβολογία και διεκδίκηση της νίκης από τα δύο κόμματα, υπάρχει μία φασαρία για τον νέο ποινικό κώδικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.