Κορωνοϊός: 508 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 508 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής, εντοπίστηκαν συνολικά 508 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 490.

Από αυτά τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πολλά κρούσματα εντοπίστηκαν από τα rapid tests που έγιναν στην Αθήνα. Δείτε εδώ αναλυτικά!

Κορωνοιός: Μπήκε σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας!

Σε απομόνωση στο σπίτι του βρίσκεται αυτοβούλως ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει τα εξής:

«Πληροφορούμενος για επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19 με το οποίο ήρθα σε επαφή, αποφάσισα να μπω αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως προβλέπεται.

Η δουλειά θα συνεχιστεί από το σπίτι. Παράλληλα, στο γραφείο μου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ακολουθήθηκε πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με την εποπτεία της γενικής διεύθυνσης Υγείας και θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες (απολυμάνσεις, κλπ).

Το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε όλοι να ανακόψουμε την διασπορά της νόσου, προβαίνοντας σε κάθε αναγκαία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα, επιβάλλει όλα τα παραπάνω». Στα Ιωάννινα βρέθηκαν θετικά 11 rapid τεστ.