Κορωνοϊός: Στους 496 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 496 οι νεκροί στην Ελλάδα

Έξι συνάνθρωποι μας πέθαναν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 496.

Συγκεκριμένα, ένας 91χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μετά την διακομιδή του στις 14 Οκτωβρίου από το νοσοκομείο της Έδεσσας.

Δύο άνδρες και μια γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα απεβίωσαν στο νοσοκομείο «Αττικόν». Πρόκειται για μια 82χρονη, μια 71χρονη και έναν 72χρονών.

Δύο νεκροί καταγράφηκαν, τέλος, στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Πρόκειται για μια 82χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη από τις 7 Οκτωβρίου και έναν 79χρονο που είχε εισαχθεί για νοσηλεία στις 2 Σεπτεμβρίου. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος Εδμόνδος Κασιμάτης.

Κορωνοιός: Μπήκε σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας!

Σε απομόνωση στο σπίτι του βρίσκεται αυτοβούλως ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει τα εξής:

«Πληροφορούμενος για επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19 με το οποίο ήρθα σε επαφή, αποφάσισα να μπω αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως προβλέπεται.

Η δουλειά θα συνεχιστεί από το σπίτι. Παράλληλα, στο γραφείο μου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ακολουθήθηκε πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με την εποπτεία της γενικής διεύθυνσης Υγείας και θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες (απολυμάνσεις, κλπ).

Το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε όλοι να ανακόψουμε την διασπορά της νόσου, προβαίνοντας σε κάθε αναγκαία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα, επιβάλλει όλα τα παραπάνω». Στα Ιωάννινα βρέθηκαν θετικά 11 rapid τεστ.

Κορωνοϊός: Ακόμα τρεις νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη μάχη με τη ζωή ακόμη τρεις ασθενείς, ηλικίας 52, 82 ετών και 88 ετών σε Αθήνα και Λάρισα.

Πρόκειται για μια 52χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Παράλληλα, μία 82χρονη, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είχε υποκείμενα νοσήματα, εξέπνευσε.

Ακόμη, τη ζωή του από τον φονικό ιό έχασε και και ένας 88χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος με υποκείμενα νοσήματα στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Με τους τρεις νεκρούς ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα φτάνει πλέον στους 485.

Πηγή: Protothema.gr