Κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων μετά από κηδεία στην Πρέβεζα

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων μετά από κηδεία στην Πρέβεζα

Μία κηδεία που έγινε σε περιοχή της Πρέβεζας προκάλεσε «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά, 438 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 520.

Μία 71χρονη που είχε παραστεί στην κηδεία νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Στην 71χρονη είχε γίνει τεστ και αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια κηδεία προέρχονται και τα δύο θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο στο Νομό Πρέβεζας.

Η 71χρονη, από χωριό της Παραμυθιάς, παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο σε απομονωμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών και η κατάσταση της υγείας της είναι καλή, ενώ συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε και στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Η οδηγία είναι να μην μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το μοναδικό μέχρι τώρα που δεχόταν περιστατικά Covid-19.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αθήνα - 8 κρούσματα από rapid tests στο Θησείο

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο και τα 8 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σήμαναν συναγερμό στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκαν 340 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν 8 θετικά δείγματα, από τα οποία 6 αφορούν σε Έλληνες και δυο 2 σε αλλοδαπούς (5 άνδρες και 3 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

κορωνοϊός κρούσματα Αθήνα

Παράλληλα, δωρεάν προληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό πραγματοποιούν από σήμερα δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στον δήμο Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχονται σε 24 και αντιστοιχούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αθλητές και προσωπικό των αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Πηγή: protothema.gr

Πέτσας για κορωνοιό: Άμεση η τιμωρία σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό και την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα έκρουσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας, που ξεκαθάρισε οτι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, τόνισε ότι στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τα 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2% ενώ στο Βέλγιο είναι 10%. Παράλληλα σημείωσε ότι η εικόνα σε γειτονιές της Αττικής, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης είναι στο πορτοκαλί.

Πέτσας: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

«Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής ειναι στο πορτοκαλι, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συναγερμός στην Κομοτηνή, 6 κρούσματα στο ΤΕΦΑΑ.

Αναφορά και στους επαγγελματίες έκανε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι «οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα. Είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης. Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων».