Κορωνοϊός: Στους 531 οι νεκροί από κορωνοϊό

Κατέληξαν δύο ακόμα ασθενείς

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 531 οι νεκροί από κορωνοϊό

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 531.

Συγκεκριμένα, πρόκειται μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, η οποία κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικό».

Επιπλέον οκτώ ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου Covid-19. Δείτε την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για σήμερα.

Πρόκειται για:

- Έναν 92χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με υποκείμενα νοσήματα.

- Μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Θριάσιο».

- Έναν 83χρονο με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Θριάσιο».

- Έναν 84χρονο με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

- Έναν 77χρονο στο νοσοκομείο «Ελπίς».

- Μια 96χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

- Ένας 85χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

- Ένας 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στη Λιβαδειά

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκε σήμερα κιόλας στην περιοχή της Λιβαδειάς μετά από τεστ που έγιναν σε ένα εκκοκκιστήριο.

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο και ακόμη περισσότερο τον Οκτώβριο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μόλυνση κλειστών ομάδων ανθρώπων που λόγω της δουλειάς τους συγχρωτίζονται σε κλειστούς χώρους με συνέπεια να μεταδίδουν τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr αυτό επιβεβαιώθηκε με κρούσμα σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, όπου η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο, αποκάλυψε άλλους 18 ασθενείς κορωνοϊού, χτυπώντας καμπανάκι στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς ακουμπά πολλές δεκάδες πολιτών, αφού εκτός από συγγενείς και φίλους υπάρχουν και οι παραγωγοί που ήρθαν σε επαφή στο χώρο αυτή την περίοδο. Δείτε εδώ τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα.

κορωνοϊός Λιβαδειά

Στην περιοχή της Λιβαδειάς τις προηγούμενες ημέρες η εξέλιξη με επιβεβαιωμένα κρούσματα είχε οδηγήσει σε συναγερμό στο χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων από τρεις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα του Τμήματος Β1 του 2ου Γυμνασίου, των Τμημάτων Α1, Γ1 και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου μέχρι 26 Οκτωβρίου και των Τμημάτων Γ Αισθητικής, Γ Κομμωτικής & Γ Νοσηλευτικής μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Πηγή: ethnos.gr