Κορωνοϊός: Πληροφορίες για νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πότε θα βγει στον αέρα;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Πληροφορίες για νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κύπρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε επαφή με λοιμωξιολόγους προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση, μετά και την ανακοίνωση των 865 κρουσμάτων και πληροφορίες αναφέρουν πως θα πραγματοποιήσει ένα νέο διάγγελμα.

Σύμφωνα με όσα σχολίασε ο Βασίλης Χιώτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες και το απόγευμα ο ίδιος θα ανακοινώσει νέα μέτρα, πιθανότατα με διάγγελμα.

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, τα μέτρα θα αφορούν περισσότερα τοπικά λοκντάουν, μάσκα παντού και πιθανότατα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας μεταξύ 1-5 π.μ.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός θα έχει την Πέμπτη το πρωί νέα συνάντηση με επιστήμονες αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς πριν προχωρήσει στο διάγγελμα του. Δείτε εδώ αναλυτικά τον χάρτη των κρουσμάτων.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κορωνοϊός: 865 κρούσματα στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, εντοπίστηκαν συνολικά 865 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 534.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

κορωνοϊός 535 νεκροί

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Άρης Σοϊλέδης