Εφιάλτης στα Χανιά: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους λόγω έντονης βροχόπτωσης

Τα αυτοκίνητα είχαν κολλήσει στα νερά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εφιάλτης στα Χανιά: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους λόγω έντονης βροχόπτωσης

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η μετακίνηση δύο ατόμων στα Χανιά, καθώς τα αυτοκίνητα τους κόλλησαν στα νερά, κοντά στην περιοχή Πλατάνι, λίγα μόλις μέτρα από το ναυτικό νοσοκομείο.

Στο κάθε αυτοκίνητο επέβαινε ένα άτομο και για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική και η Αστυνομία. Ο καιρός, ωστόσο, συνεχίζει να παραμένει επικίνδυνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί απομακρύνθηκαν από τα οχήματα και είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, δρόμος μετά τον ναύσταθμο έχει κλείσει με κορδέλες καθώς η διέλευση από το σημείο είναι επικίνδυνη λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Δείτε τον καιρό σήμερα!

βροχές χανιά

Πηγή: protothema.gr

Καμπανάκι από τον Σάκη Αρναούτογλου- «Δεν έχουν τέλος οι βροχές»

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε μέσα από την καθιερωμένη πρόγνωση του καιρού ο Σάκης Αρναούτλου, ο οποίος προειδοποίησε για τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν την χώρα, με τον γνωστό μετεωρολόγο να τονίζει πως οι βροχές σε ορισμένες περιοχές δεν έχουν τέλος.

Αυτή είναι η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Δείτε εδώ εικόνες από την κακοκαιρία στην Κρήτη.

Καιρός; Έρχεται κακοκαιρία - Σε αυτές τις περιοχές θα χτυπήσει

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης (21/10) η ΕΜΥ. Αλλάζει ο καιρός και έρχονται καταιγίδες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη (21-10-2020), ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη (22-10-2020). Δείτε ωστόσο πιο αναλυτικά στο έκτακτο δελτίο καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

  • Η Κρήτη μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.
  • Οι Κυκλάδες, κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.
  • Τα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποιεί για κίνδυνο ραγδαιότητας βροχοπτώσεων - Ποιες περιοχές;

Βροχερή θα είναι η Τρίτη, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί συγκεκριμένες περιοχές για τον κίνδυνο ραγδαιότητας βροχοπτώσεων.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναλύει όλα τα προγνωστικά δεδομένα και παρουσιάζει την κίνηση των φαινομένων από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και αργά το βράδυ.

Όπως λέει, οι βροχές θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη, όμως σε σαφώς λιγότερες περιοχές.

Η Κρήτη θα συνεχίσει να έχει ψύχρα ενώ από το Σάββατο «μαλακώνει» ο καιρός.

Χαλασμός στην Κρήτη: Χείμαρροι οι δρόμοι από βροχή και χαλάζι

Αλλαγή του καιρού και έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν στην Κρήτη. Εντονη βροχόπτωση μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ αλλεπάλληλοι κεραυνοί μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα..

Η μπόρα διήρκησε για περισσότερο από είκοσι λεπτά και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Το έντονο φαινόμενο που υποχώρησε, ήταν αρκετό να προκαλέσει ανησυχία σε πολίτες που σε αρκετές περιπτώσεις κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μάλιστα σε πολλές περιοχές έριξε έντονο χαλάζι.

Η ενημέρωση για την επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε στην Κρήτη από τα μεσάνυχτα, κινητοποίησε τις Αρχές που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, επαναλαμβάνοντας την οδηγία για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, κυρίως σε περιοχές που συνήθως βρίσκονται στο επίκεντρο πλημμυρών ή σημεία όπως χείμαρροι κλπ.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στο οποίο αναφέρει ότι έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην Κρήτη έως και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. Το meteo.gr επισημαίνει ότι από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 20/10 ο καιρός στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη αναμένεται να επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 22/10 δίνοντας πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.