Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

28η Οκτωβρίου: Διαφορετικά θα εορταστεί φέτος στα σχολεία - Αναλυτικά η εγκύκλιος

Μάθετε τις λεπτομέρειες

28η Οκτωβρίου: Διαφορετικά θα εορταστεί φέτος στα σχολεία - Αναλυτικά η εγκύκλιος
Ενημέρωση 22.10.2020 09:44
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά θα είναι για τους μαθητές των σχολείων της χώρας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητικές αλλά και οι στρατιωτικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου ακυρώθηκαν φέτος με κυβερνητική απόφαση που ελήφθη λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Παρά τις ελπίδες κάποιων για μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων, το χθεσινό σοκ των 865 κρουσμάτων έσβησε κάθε προσδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα, ακόμα και διά στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θετικός καθηγητής στην Πάτρα!

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα δημοτικά σχολεία

Παρά το δυσμενές κλίμα και την ακύρωση των παρελάσεων, στα δημοτικά σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Σε εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τονίζεται ότι η εκπροσώπηση των σχολείων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, αυτή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου θα γίνει κανονικά, με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος. Υπενθυμίζεται ότι σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους), βάσει του μέσου όρου βαθμολογίας τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Με τον ίδιο τρόπο ορίζονται και δέκα παραστάτες (πέντε μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους).

Με τον ίδιο τρόπο ορίζονται και δύο μαθητές της ΣΤ' τάξης που δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες και στους οποίους ανατίθεται η κατάθεση στεφάνου (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους).

28η Οκτωβρίου: Αναμένεται εγκύκλιος για τα γυμνάσια και τα λύκεια
Η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή του δημοτικού στον σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Επιπλέον, σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν εκδηλώσεις την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, εντός του κάθε τμήματος και θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών. Οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου για την 28η Οκτωβρίου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.

Για το τι θα ισχύσει για τα γυμνάσια και τα λύκεια αναμένεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος.

Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου στα δημοτικά σχολεία:

εγκύκλιος σχολείων
εγκύκλιος σχολείων δημοτικών

Κορωνοιός: Κρούσματα σε δημοτικό της Λάρισας και λύκειο Ελασσόνας

Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη σχολική κοινότητα Λάρισας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μαθητή της ΣΤ΄τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Ήδη έχει κλείσει το τμήμα του συγκεκριμένου μαθητή, ενώ αυτή την ώρα εξελίσσονται διεργασίες με τη συμμετοχή και του Δήμου Λαρισαίων ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του Σχολείου, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ως άνω σχολείου θα πραγματοποιούσε έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Κρόυσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στο ΓΕΛ Ελασσόνας. Συγκεκριμένα μαθήτρια της Γ’ Λυκείου βρέθηκε θετική στον Covid-19.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος Ελασσόνας και οι γονείς των μαθητών της τάξης και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ η τάξη της μαθήτριας έκλεισε προληπτικά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στο χέρι των καθηγητών η τελική απόφαση της τηλεκπαίδευσης - Τι θα γίνει με τις καταλήψεις;

Θετικός στον κορωνοιό βρέθηκε μαθητής σε σχολείο του Ηρακλείου

Share