Κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης

Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, μετά από πιστοποιημένο κρούσμα κορωνοϊού σε αξιωματικό εκφωνητή της Β΄ αλλαγής.

Το σύνολο του προσωπικού που εργαζόταν μαζί του υποβλήθηκε σε τεστ για την COVID-19, ενώ παράλληλα λήφθηκαν όλα τα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του πλέον νευραλγικού τομέα αστυνόμευσης του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Σύμφωνα με το astinomiko.gr στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, ενω για προληπτικούς λόγους όλος ο χώρος απολυμένεται κάθε Σάββατο.

Πηγη: astinomiko.gr

Συναγερμός έχει σημάνει και στην ΕΡΤ, καθώς και άλλοι παρουσιαστές μπήκαν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης - Σε ποιες περιοχές ισχύουν

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δύο νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα. Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Καθολική θα είναι η χρήση μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Η εφαρμογή των μέτρων θα ξεκινήσει στις 06:00 το Σάββατο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό του ΕΣΥ και τόνισε πως το δέυτερο κύμα του κορωνοϊού είναι ισχυρότερο «με όχημα την κοινωνική ζωή, με σύμμαχο τις καθημερινές συνήθειες».

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Δεν είναι επιλογή μου ένα γενικό lockdown», τόνισε. Δείτε εδώ και την προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τις ηλικίες που χτυπά ο κορωνοϊός.

Αυτές είναι οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Χάρτης κορωνοϊού