Κορωνοϊός: 19χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κρήτης

Συνολικά 5 νοσηλείες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 19χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κρήτης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εισήχθη ένας 19χρονος, στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου μία 62χρονη και στο νοσοκομείο των Χανίων, παραμένει στην κλινική Covid ο 70χρονος Αμερικανός.

Συνολικά πέντε άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κρήτης με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, παραμένουν στην Εντατική οι δύο άνδρες, ο 53χρονος Γερμανός στο ΠΑΓΝΗ και ο 76χρονος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Κατέληξε 73χρονος - 550 συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Νοσηλεύεται 14χρονος με βαριά συμπτώματα

Ανησυχία έχει προκαλέσει η νοσηλεία ενός 14χρονου παιδιού με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ειδικότερα, ο ανήλικος μεταφέρθηκε την Πέμπτη το βράδυ από την Ηλεία στην ειδική κλινική για κορωνοϊό στην Πάτρα, ενώ μάλιστα πρόκειται για το πρώτο περιστατικό σε τόσο μιρκή ηλικία που χρήζει νοσηλείας στη χώρα μας.

Ο 14χρονος ο οποίος έχει βαριά συμπτώματα, είναι ανάμεσα στα 21 περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ χθες καταγράφηκαν εννέα ακόμη θετικά κρούσματα στην Αχαΐα.

Στην Οφθαλμολογική Κλινική νοσηλεύονται επίσης άλλα 17 περιστατικά και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Στο Γενικό Νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» εξακολουθούν νοσηλεύονται δύο περιστατικά εκ των οποίων το ένα διασωληνωμένο στη ΜΕΘ. 550 οι νεκροί στην χώρα μας!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Η Παγώνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου - "Θα φτάσουμε τα δύο χιλιάδες κρούσματα"

Η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ τόνισε πώς αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα μπορεί και να φτάσουμε τα 1.500-2000 κρούσματα κορωνοιού την μέρα. Η Παγώνη μίλησε στο MEGA και τόνισε όσα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες.

«Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τα νοσοκομεία και για τους γιατρούς».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «τώρα γίνονται πάρα πολλά τεστ και σωστά γίνονται», ενώ ανέφερε ότι «ο κόσμος έχει τρομάξει αρκετά και έχει θορυβηθεί, για αυτό νομίζω ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα και η νεολαία θα αρχίσει να συνειδητοποιεί την κατάσταση».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι από 18 έως 39 ετών» και επεσήμανε ότι «σε 15 ημέρες από αύριο που θα βάλουμε μάσκες, θα περιμένουμε και τη μείωση των κρουσμάτων».

«Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει. Εμείς δε στα νοσοκομεία το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Για να φτάσουν τα κρεβάτια πρέπει να έχεις και προσωπικό», κατέληξε η κ. Παγώνη. Συναγερμός στην ΕΡΤ από τον εντοπισμό κρουσμάτων!