Χρυσή Αυγή: Με χειροπέδες στα χέρια καθοδόν για τις φυλακές!

Φωτογραφίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Χρυσή Αυγή: Με χειροπέδες στα χέρια καθοδόν για τις φυλακές!

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30 η μεταγωγή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Xρυσής Aυγής από την ΓΑΔΑ προς διαφορά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Στο ειδικό πούλμαν της ΕΛΑΣ επιβιβάστηκαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο πρώην βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ακούστηκε να φωνάζει «ζήτω η Ελλάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ των 37 συλληφθέντων (από τους συνολικά 39 καταδικασθέντες), οι 27 θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού. Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και η ηγετική ομάδα, ήτοι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής, καθώς ο Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός εκτός Ελλάδος.

Η πρώην αστυνομικός Βενετία Πόπορη θα οδηγηθεί στον Ελεώνα, ενώ εκ των υπολοίπων οκτώ, τρεις θα οδηγηθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου (οι Ματθαιόπουλος, Ρουπακιάς, Καζατζόγλου) και έξι στα Τρίκαλα.

Όλοι τους θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, λόγω κορωνοϊού, και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στα (ατομικά) κελιά τους.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονταν η σύζυγος και η κόρη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Ελένη Ζαρούλια και Ουρανία Μιχαλολιάκου. Δείτε εδώ την αντίδραση της Μάγδας Φύσσας στο άκουσμα της απόφασης!

Μιχαλολιάκος
Κασιδιάρης
χρυσή αυγή

Χρυσή Αυγή: Στη ΓΑΔΑ το πρώτο βράδυ της διευθυντικής ομάδας - Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν

Μετά τις αυτόβουλες παραδόσεις και τις συλλήψεις, το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, μετά από χρόνια, ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιωταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, αλλά και 20 ακόμη καταδικασθέντες. Οι συλληφθέντες παρέμειναν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 50 θέσεων στον 70 όροφο ο οποίος έχει διαχωριστεί σε τέσσερα μέρη, αλλά και σε κρατητήρια υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

Αυλαία έριξε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής αποφασίζοντας ομόφωνα ότι 39 από τους καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, αλλά και καταδικασθείς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, η διευθυντική ομάδα του νεοναζιστικού μορφώματος αλλά και όσοι έχουν εμπλακεί σε σοβαρές ενέργειες που «χρεώθηκαν» στην οργάνωση όπως έκρινε το δικαστήριο από το 2008 έως την δολοφονία Φύσσα το 2013 θα οδηγηθούν στη φυλακή καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Με την ανακοίνωση της απόφασης από την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη, ένα ένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να παρουσιάζονται αυτοβούλως στα οικεία τους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να παραδοθούν, ενώ άλλοι, όπως ο πρώην βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν άμεσα καθώς βρίσκονταν στο δικαστήριο.

Ειδικότερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο Γιάννης Καζαντζόγλου, παραδόθηκαν στη Νίκαια, ο Γιώργος Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και οι Αναστάσιος Πανταζής και Μάρκος Ευγενικός στο ΑΤ Περάματος. Ο Μάριος Αναδιώτης παρουσιάστηκε στο ΑΤ Δραπετσώνας, ενώ ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες, ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Τέλος, και ο Γιώργος Ρουπακιάς αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν εκδόθηκε το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που ήρε την κατ’ οίκον κράτηση και την μετέτρεψε αυτόματα σε σύλληψη και φυλάκιση.