Κορωνοιός: Έτσι έχει διαμορφωθεί ο χάρτης κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοιός: Έτσι έχει διαμορφωθεί ο χάρτης κρουσμάτων

Αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας για τον κορωνοϊό με ισχύ από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ανακοίνωσε στη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, από σήμερα Παρασκευή η Καστοριά περνά σε «κόκκινο» επίπεδο κινδύνου, όπου ήδη βρίσκεται η Κοζάνη.

Στο «Πορτοκαλί» επίπεδο εντάσσονται από σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών. Όσον αφορά τα Γιάννενα παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο 3, ωστόσο η κατάστασή θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Από τη Δευτέρα, στο «Κίτρινο» επίπεδο περνούν από το «Πράσινο», δηλαδή αναβαθμίζονται σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων οι: Άρτα, Έβρος, Ηλία, Θεσπρωτία και Σκιάθος.

Από Δευτέρα, από το «Πορτοκαλί» επίπεδο στο «Κίτρινο» περνούν οι: Αχαΐα, Ηράκλειο, Μύκονος, Πέλλα, Σάμος, Μυτιλήνη, καθώς και τα νησιά του Σαρωνικού. Κρούσμα βρέθηκε και στο Δημαρχείο της Λάρισας!

Ακόμη, από το «Κίτρινο» επίπεδο στο «Πράσινο» περνούν: Γρεβενά, Λακωνία, Πάρος.

Μεγάλη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου υπάρχει και στις παρακάτω περιοχές, οι οποίες από το «Πορτοκαλί» επίπεδο πέφτουν στο «Πράσινο» επίπεδο: Ζάκυνθος, Κέα, Κύθνος.

Συνολικά, από τη Δευτέρα στο «Πράσινο» επίπεδο περιλαμβάνονται 25 περιοχές της χώρας, στο «Κίτρινο» επίπεδο 34 περιοχές, στο «Πορτοκαλί» 14 περιοχές και στο «Κόκκινο» δύο περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική ανήκει στο «Πορτοκαλί» επίπεδο και για το Λεκανοπέδιο ισχύουν τα νέα μέτρα για τη χρήση μάσκας παντού και την απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 έως 05:00.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ για όλες τις «Κόκκινες» και «Πορτοκαλί» περιοχές από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη για τα νησιά θα λαμβάνονται οι αποφάσεις σε επίπεδο νησιού, καθώς υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες από το σύνολο της Περιφέρειας που ανήκουν.

Βάσει των παραπάνω ο νέος Χάρτης διαμορφώνεται ως εξής:

χάρτης κρουσμάτων

Κορωνοιός: 841 νέα κρούσματα στη χώρας μας!

Σήμερα ανακοινώνουμε 841 νέα κρούσματα κορωνοιού τη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29057, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.