Κορωνοιός: Εκτόξευση κρουσμάτων σε Λάρίσα!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοιός: Εκτόξευση κρουσμάτων σε Λάρίσα!

Ανακοινώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα με την δεύτερη να έχει τα περισσότερα σύμφωνα με πληροφορίες από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επίσης δείτε την δήλωση σοκ που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Συγκεκριμένα το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες.

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

  • Στην περιοχή των Τρικάλων
    Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.
  • Στην περιοχή της Λάρισας
    Καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα Covid -19.

10 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (19/10/2020)-(20/10/2020)-(21/10/2020)-(22/10/2020) και προέκυψαν επτά κατόπιν Ιχνηλατήσεως και τρία κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια ενώ 15 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων δέκα σε ιδιωτικά εργαστήρια τρία στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και δύο στο Γ.Ν. Λάρισας.

  • Στην περιοχή της Καρδίτσας
    Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.

2 κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα και ένα κατόπιν συμπτωματολογίας ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων.

  • Στην περιοχή του Βόλου
    Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.

Και τα 2 κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα (21/10/2020) και ένα κατόπιν συμπτωματολογίας.

Κορωνοιός: Μεγαλώνει η λίστα - Τέταρτος νεκρός

Το πρωί του Σαββάτου έχασε τη μάχη του κορωνοιου μια 86χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια. Στην συνέχεια οι θάνατοι έγιναν 4.

Στη συνέχεια ωστόσο έγιναν γνωστοί τρεις ακόμα θάνατοι. Ειδικότερα κατέληξε ένας 64χρονος στον «Ερυθρό Σταυρό», μια 81χρονης στο «Λαϊκό» κι μία 75χρονη στο ΝΙΜΤΣ. Όλοι οι ασθενείς έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 κρούσματα κορωνοϊού και 10 θανάτους που αύξαναν τον αριθμό των θυμάτων σε 559. Με τους θανάτους που έγιναν σήμερα γνωστοί, ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχεται σε 563.