Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα στις Σέρρες - Ποιες περιοχές κατέγραψαν πολλά κρούσματα χθες;

Μεγάλη ανησυχία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα στις Σέρρες - Ποιες περιοχές κατέγραψαν πολλά κρούσματα χθες;

Η περιοχή των Σερρών βρίσκεται μία «ανάσα» από το να μπει στην κατηγορία 4 του χάρτη επικινδυνότητας λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού. Αποτέλεσμα των πολλών κρουσμάτων λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση να πάρουν νέα έκτακτα μέτρα.

Η κατάσταση στην περιοχή μετά τα 49 κρούσματα χθες, θεωρείται πολύ κρίσιμη και θέλουν να αποφευχθεί ένα lockdown που θα ήταν καταστροφικό. Ο Δήμος λοιπόν μετά από έκτακτη σύσκεψη, αποφάσισε να προχωρήσει σε δράσεις, με νέα μέτρα που θα κρατήσουν για μία εβδομάδα.

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα που θα πάρουν στις Σέρρες λόγω κορωνοϊού που ισχύουν από σήμερα

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
  • Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.
  • Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Επίσης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

  • Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.
  • Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.
  • Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.
  • Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.
    Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.
  • Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου. Θετικός στον κορωνοϊό είναι και κορυφαίος ποδοσφαιριστής.

Να σημειώσουμε πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 790 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Κυριακή στην Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε πως χθες, Σάββατο, βεβαιώθηκε νέο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων του ιού καθώς τα περιστατικά ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 900, φτάνοντας τα 935.

Επίσης, από χθες τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, με την μάσκα να είναι υποχρεωτική παντού και την κυκλοφορία να απαγορεύεται από τις 00:30 μέχρι τις 05:00.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 790 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 30782, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3862 (12.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11724 (38.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κορωνοιός κρούσματα

84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 28 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 272 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 574 θανάτους συνολικά στη χώρα. 217 (37.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Φωτιά βέβαια πήρε και η Αττική χθες με τα κρούσματα.