Θρήνος - Πέθανε ξαφνικά ενώ έδινε συνέντευξη στην τηλεόραση ο Τόμας Όπερμαν

Ασύλληπτο πένθος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε ξαφνικά ενώ έδινε συνέντευξη στην τηλεόραση ο Τόμας Όπερμαν

Πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί ο Τόμας Όπερμαν, Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) προκαλώντας θρήνο στην Γερμανία.

Ο 66χρονος κατέρρευσε ξαφνικά την Κυριακή, το βράδυ, ενώ βρισκόταν στο στούντιο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Τον εκτιμούσα για πολλά χρόνια ως έναν αξιόπιστο και έντιμο εταίρο στον μεγάλο συνασπισμό. Ως αντιπρόεδρος της Bundestag υπηρέτησε εξαιρετικά το Κοινοβούλιό μας σε ταραχώδεις εποχές», δήλωσε η Μέρκελ σοκαρισμένη. Έφυγε από την ζωή και ο πρόεδρος την Samsung!

Θρήνος! Πέθανε ο Τζέημς Ράντι

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον χώρο των επιστημών με την είδηση πως πέθανε ο μάγος - επιστήμονας Τζέης Ράντι σε ηλικία 92 ετών. Ο Ράντι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Γνωστός επαγγελματικά ως ο «Καταπληκτικός Ράντι» για τα μαγικά κατορθώματά του και έχοντας εκ των έσω γνώση της ικανότητας παραπλάνησης του κοινού, αφιέρωσε παράλληλα τη ζωή του στο να απομυθοποιεί κάθε είδους αντιεπιστημονικές, ανορθολογικές, παραφυσικές και αποκρυφιστικές απόψεις και ισχυρισμούς. Γι’ αυτό, άλλωστε, είχε πολλούς φίλους και άλλους τόσους εχθρούς.

Όσοι λένε ότι λυγίζουν κουτάλια με το βλέμμα -όπως ο Γιούρι Γκέλερ, με τον οποίο είχε μακρά διαμάχη-, διαβάζουν το μυαλό των άλλων, θεραπεύουν με την πίστη, επικοινωνούν με εξωγήινους ή με φαντάσματα, διαβάζουν την τύχη τού άλλου στα χαρτιά και τα συναφή, αποτελούσαν επί δεκαετίες τον στόχο του Ράντι, ο οποίος παράλληλα κέρδιζε βραβεία για τα μαγικά τρικ του, για τα οποία τόνιζε ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από ξεγέλασμα του εύπιστου νου.

Τζέημς Ράντι θάνατος

Ο Ράντι, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1928 στο Τορόντο του Καναδά και το πραγματικό όνομα του ήταν Ράνταλ Τζέημς Τσβίνγκε, δεν είχε τελειώσει καν το σχολείο, επειδή το βαρέθηκε και το παράτησε στα 17 του. Με την κατοπινή μακριά λευκή γενειάδα και τα έντονα μάτια του μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους «πατέρες» του σύγχρονου σκεπτικιστικού κινήματος και στυλοβάτης του επιστημονικού ορθολογισμού.

Είχε θέσει ως σκοπό στη ζωή του, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», να ξεσκεπάζει την ψευδοεπιστήμη και να καλλιεργεί το σωστό επιστημονικό πνεύμα στον μέσο άνθρωπο. Κάνοντας πονηρά τρικ ο ίδιος, έδειχνε πώς και γιατί πρέπει να έχει κανείς τον νου, ώστε να μην πέφτει θύμα είτε απατεώνων είτε εύπιστων ατόμων με ψευδο ή αντιεπιστημονικές απόψεις, ενώ θρήνος ξέσπασε και με την είδηση πως πέθανε ο DJ Padilla.

Όπως είχε δηλώσει στο ντοκιμαντέρ του 2014 «Ένας τίμιος ψεύτης», το οποίο ήταν αφιερωμένο σε αυτόν, «οι μάγοι είναι οι πιο τίμιοι άνθρωποι στον κόσμο: Σου λένε ότι θα σε κοροϊδέψουν και μετά το κάνουν».

Πηγή: naftemporiki.gr