Σκάνδαλο με τα Lidl - Άνοιξαν κατάστημα κανονικά μετά από κρούσμα κορωνοϊού! Σε ποια περιοχή

Αδιανόητο περιστατικό! Προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σκάνδαλο με τα Lidl - Άνοιξαν κατάστημα κανονικά μετά από κρούσμα κορωνοϊού! Σε ποια περιοχή

Μια απίστευτη καταγγελία ήρθε στο φως για τα σούπερ μάρκετ Lidl δημιουργώντας ένα μεγάλο σκάνδαλο στην κοινή γνώμη! Το site imerazante.gr ανέφερε πριν από λίγο καιρό πως κατάστημά του άνοιξε παρά το γεγονός πως υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού και έπρεπε να κρατηθεί κλειστό!

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ούτε 24 ώρες δεν άφησαν να περάσουν από την επιβεβαίωση κρούσματος στο προσωπικό της στη Ζάκυνθο, η πολυεθνική εταιρεία super market lidl, η οποία ηγείται του χώρου στη Ζάκυνθο και με κάθε τρόπο το κατάστημα άνοιξε χθες το απόγευμα. Είναι γνωστό ότι το κατάστημα της Ζακύνθου τοποθετείται στα τρία καλύτερα της Ελλάδας.

Μπορεί ως πολυεθνική εταιρία να λειτουργεί με ιλιγγιώδη ανάπτυξη εντός Ελλάδας, όμως στο κομμάτι της επικοινωνίας λειτουργεί άκρως ερασιτεχνικά…

Μετά το χθεσινό άνοιγμα, η εταιρία επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι με την εφημερίδα μας και τον ενημερωτικό ιστότοπό μας, για να μας πει ότι (!) τοιχοκόλλησαν ανακοίνωση – αφίσα στο ζακυνθινό κατάστημα για να ενημερωθεί το κοινό! Έτσι ενημερώνουν μια φανερά και δικαιολογημένα ανάστατη νησιωτική κοινωνία!

Η εταιρεία ενώ έχει λάβει απαντήσεις στα τεστ μέρους του προσωπικού, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν νέα κρούσματα διότι εκκρεμούν ακόμη απαντήσεις αποτελεσμάτων.

Παράλληλα η εταιρεία νοιάστηκε για να μην αφήσει τους καταναλωτές χωρίς ψώνια και έφερε εξολοκλήρου «άτρωτο και καθαρό» προσωπικό εκτός Ζακύνθου!

Για την lidl η άμεση λειτουργία και τα ανοιχτά ταμεία είναι πάνω από όλα… και καλά κάνει.
Άλλες, πολύ μικρές Ζακυνθινές επιχειρήσεις που είχαν κρούσμα, σφράγισαν πόρτες για δύο και τρία εικοσιτετράωρα περίμεναν με υπομονή όλα τα αποτελέσματα, δεν έκρυψαν τίποτα και δημοσίευσαν φωτογραφίες απολυμάνσεων…

Δείτε εδώ ποια καταστήματα Βενέτη κλείνουν λόγω... κορωνοϊού!

Τι λέει μεταξύ άλλων η τοιχοκόλληση:

  • ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19
  • H εταιρία ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 28.08.2020 το απόγευμα επαναλειτουργεί το κατάστημα στη Ζάκυνθο αποκλειστικά με την έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη.
  • Το κατάστημα στο 3ο χλμ 35ης Εθνικής Οδού Ζακύνθου – Κεριού ανέστειλε την λειτουργία του την Πέμπτη 27.08.2020 το απόγευμα λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού Covid-19 ενός από τους εργαζομένους, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ενώ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση με ανάρτηση αφίσας και αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας στην είσοδο του καταστήματος.
  • Διενεργήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία και δόθηκε το πιστοποιητικό απολύμανσης, πετάχτηκαν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα αρτοποιείου έψησης (bake off) και αντικαταστάθηκαν με νέα μετά την απολύμανση ενώ ομοίως αντικαταστάθηκε και το προσωπικό.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού Covid-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος.

Πηγή: imerazante.gr

Έκτακτο: Κρούσμα κορωνοϊού στα Lidl - Σε αυτή την περιοχή κλείνει το κατάστημα

Ξαφνικό "λουκέτο" φαίνεται να μπαίνει σε κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl. Ο λόγος είναι ένα κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε κατάστημα της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας, η εταιρία Lidl Ελλάς ενημερώνει ότι λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού Covid-19 ενός από τους εργαζομένους στο κατάστημα Αμπελοκήπων του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στην οδό Σεβαστουπόλεως 133, το κατάστημα θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας:

Θα διενεργηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία, ώστε να δοθεί το πιστοποιητικό απολύμανσης, ενώ θα πεταχτούν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα αρτοποιείου έψησης (bake off) και θα αντικατασταθούν με νέα μετά την απολύμανση.

Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού Covid-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος, ενώ το κατάστημα θα επαναλειτουργήσει με νέο προσωπικό.

H Lidl Ελλάς διαβεβαιώνει τους εργαζομένους και τους καταναλωτές ότι θα συνεχίσει να τηρεί τα υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας βάσει των υποδείξεων των αρμόδιων αρχών αλλά και της πιστοποίησης Covid Shield από τον φορέα TÜV AUSTRIA Hellas που έχει λάβει στο ανώτατο επίπεδο «Εxcellent» και ελέγχεται συνεχώς.