Καιρός: Η κακοκαιρία Κίρκη έφερε χιόνια στην Ελλάδα - Πότε θα δούμε βελτίωση;

Αναλυτική πρόγνωση!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Καιρός: Η κακοκαιρία Κίρκη έφερε χιόνια στην Ελλάδα - Πότε θα δούμε βελτίωση;

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί και σήμερα 29/10 ο καιρός καθώς η «Κίρκη» εξακολουθεί «χτυπά» για δεύτερο 24ωρο την Ελλάδα, ενώ έφερε και χιόνια στη χώρα. Πότε θα δούμε βελτίωση;

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα δυτικά θα είναι αίθριος ο καιρός, αλλά στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού - Που θα δούμε βελτίωση με την Κίρκη να φεύγει;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την ώρα που η κακοκαιρία «χτυπά» την Ελλάδα, ο κορωνοϊός «θερίζει» με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά πάρα πολύ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα νότια και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε αυτή την περιοχή η Κίρκη έφερε χιόνια

Στον Ολυμπο, κατά την διάρκεια της νύχτας, άρχισε να χιονίζει, με το βουνό να καλύπτεται γρήγορα από ένα άσπρο «πέπλο». Σε μεγάλο υψόμετρο, άνω των 2.000 μέτρων, η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη, με αποτέλεσμα να το στρώσει τη νύχτα στο καταφύγιο.

❄❄❄ Χιονίζει αυτή την στιγμή στον Όλυμπο και συγκεκριμένα , πάνω από τα 2600μ. Πηγή βίντεξ :Olympus Refuge Ch Kak 2648m

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, October 28, 2020