Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Κορωνοϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα
Ενημέρωση 29.10.2020 13:15
Από Ελένη Ζουγανέλη

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της ήταν αφιερωμένη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όπως φαίνεται lockdown θα μπει σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος.

«Πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα», ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι' αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Δείτε πόσους έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ελλάδα.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη λόγω κορωνοϊού

Ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες, πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές για τεστ κορωνοϊού λίγο πριν το lockdown

Μεγάλες ουρές για τα δωρεάν test κορωνοϊού που θα διενεργεί καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σχηματιστεί από νωρίς στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, λίγο πριν το lockdown.

Οι πολίτες συρρέουν κατά δεκάδες προκειμένου να εξεταστούν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενόψει των αποφάσεων για την επιβολή lockdown στην πόλη καθώς παρουσιάζει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Στην πόλη βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά οτι «μας ανησυχεί πολύ» η Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για Σέρρες και Ιωάννινα - Μπήκαν στο "κόκκινο"

Γιγαντιαία ελληνική σημαία τοποθετήθηκε στον Υμηττό για την 28η Οκτωβρίου

Share