"Καμπανάκι" Βατόπουλου για τον κορωνοϊό - «Θα έχουμε 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο»

Σήμανε συναγερμό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

"Καμπανάκι" χτύπησε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, λέγοντας πως είναι πιθανό να έχουμε το Σαββατοκύριακο πάνω από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, μέσα σε μία βδομάδα, τα κρούσματα πήγαν από 400 στα 800 και τώρα πάνω από 1000 που δείχνει έναν σχεδόν διπλασιασμό κάνοντας τις ίδιες εξετάσεις, ενώ σημείωσε πως ακόμα νοσούν οι πιο νέοι και ότι θα χειροτερέψουν πολύ τα πράγματα.

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ συνέχισε λέγοντας πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, εκτός βέβεια από αυτή που είναι για εργασία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο lockdown, ο ίδιος είπε πως αυτό είναι πολιτική απόφαση αλλά εφόσον τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί. Την ώρα ωστόσο που γίνονται όλα αυτά, οι θάνατοι στην Ελλάδα μέρα με την ημέρα αυξάνονται.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο "Παπανικολάου" - 24 εργαζόμενοι θετικοί

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο TyposThes, πάνω από 24 γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου, ενημέρωσαν οι ίδιοι σήμερα πως νοσούν από τον ιό, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει συμπτώματα, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται με μεγάλη ανησυχία για την έκταση της διασποράς.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός πως θετικοί στον ιό βρέθηκαν και πέντε ασθενείς στο Καρδιολογικό Τμήμα.

Οι νοσηλευόμενοι αυτοί μάλιστα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου απέναντι στον κορωνοϊό.

Στο «επίπεδο 4» πέρασε η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο πρύτανης του του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάνου. Θετικός υπάλληλος μεγάλου σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο!

«Είναι τουλάχιστον 5-10 φορές πάνω από ό,τι υπάρχει σήμερα. Τα ασυμπτωματικά μπορεί να είναι 4-5.000», τόνισε ο πρύτανης.