Έκτακτο - Δεν θα μιλήσει σήμερα ο Μητσοτάκης! Τι συνέβη

Αναβάλλεται το διάγγελμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο - Δεν θα μιλήσει σήμερα ο Μητσοτάκης! Τι συνέβη

Λόγω του σεισμού στη Σάμο, το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα μεταδοθεί στις 15.00. Αναμένονται εξελίξεις!

Κορωνοϊός : Τα σενάρια για τα μέτρα στο διάγγελμα Μητσοτάκη – Πως θα αποφευχθεί το lockdown

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνδυασμό με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς ώρας αναμένεται να ανακοινώσει ενισχυμένους περιορισμούς στην απογευματινή και βραδινή κυκλοφορία των πολιτών και φυσικά είτε περαιτέρω περιορισμό στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης ή ακόμα και κλείσιμό τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια του πρωθυπουργού είναι εισήγηση για κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ και για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ.Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, τα εν λόγω μέτρα, θα θέτουν σε καραντίνα τα 3/4 της χώρας, ήτοι σχεδόν 7 εκατομμύρια Έλληνες (σ.σ 2 εκατομμύρια στις «κόκκινες» περιοχές και 5 εκατομμύρια στις «πορτοκαλί»).

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το MEGΑ, μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών που έλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε την απόφαση να θέσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε καραντίνα, με σκοπό να μην επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά σενάρια για πολλές χιλιάδες κρούσματα καθημερινά.

Από εκεί και πέρα τα πάντα φαντάζουν ανοιχτά, η κατάσταση είναι οριακή και οι τόνοι των κυβερνητικών στελεχών με τους οποίους περιγράφουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι δραματικοί.Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν από τον κ. Μητσοτάκη θα αφορούν κυρίως τις «πορτοκαλί» περιοχές, στις οποίες ουσιαστικά θα αυστηροποιηθούν κάποια μέτρα, με σκοπό να θυμίζουν αυτά του «κόκκινου» επιπέδου.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το MEGA, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να συμβαίνει στην εστίαση στις «πορτοκαλί» περιοχές, ακριβώς ό,τι συμβαίνει στις «κόκκινες». Δηλαδή να μην λειτουργεί καθόλου η εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας να συνεχίσει να ισχύει από τις 00:30.

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση στις μετακινήσεις από και προς τις περιοχές στο επίπεδο 3. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν στις περιοχές στο επίπεδο 4.

Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία, μέχρι στιγμής η απόφαση είναι να λειτουργούν ως έχει, σε όλα τα επίπεδα επικινδυνότητας του υγειονομικού χάρτη.

Πηγή: Tanea.gr