Τραγωδία στη Σμύρνη: 40 εγκλωβισμένοι σε κτίριο που κατέρρευσε από τον σεισμό

Μεγάλη αγωνία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τραγωδία στη Σμύρνη: 40 εγκλωβισμένοι σε κτίριο που κατέρρευσε από τον σεισμό

Μία κανονική τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στην Σμύρνη μετά τον ισχυρό σεισμό 6,7 Ρίχτερ που έγινε πριν από μερικές ώρες στη Σάμο. Ένα κτίριο έχει καταρρεύσει και στα συντρίμμια έχουν εγκλωβιστεί συνολικά 40 άνθρωποι.

Με τις αναφορές για τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές να πληθαίνουν, έρχονται πληροφορίες για εγκλωβισμένους στη Σμύρνη στην Τουρκία, μετά το σεισμό 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ σε ένα μόνο κτίριο στη Σμύρνη, που κατέρρευσε μετά το σεισμό στη Σάμο, έχουν εγκλωβιστεί 40 άτομα. Ηδη έχουν απεγκλωβιστεί τέσσερις οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίες υπάρχουν και στη Σάμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός στη Σάμο: Εξωπραγματικό βίντεο - Κατέρρευσε εκκλησία

Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί στο νησί της Σάμου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού.

Για εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια έκανε λόγο και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την πρώτη ενημέρωση που έκανε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το samos24.gr έχει καταρρεύσει τμήμα της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι.

Για έναν τραυματία από κατάρρευση τοίχου στο Καρλόβασι μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο έκανε λόγο ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου στο SamosVoice.gr.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λυμπέρη έχουν σημειωθεί, επίσης, πολύ μεγάλες ζημιές στον μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Καρλοβάσου και στην Πορφυριάδα σχολή. «Ευτυχώς τα παιδιά που ήταν μέσα και έξω στην αυλή εκείνη την ώρα δεν έπαθαν τίποτα» συμπλήρωσε ο κ. Λυμπέρης.

Σεισμός στη Σάμο: Έκτακτη προειδοποίηση 112 για τσουνάμι - Όσα δήλωσε ο Λέκκας

Αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Σάμο, όπως ανέφερε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας. Μάλιστα, στάλθηκε έκτακτο μήμυμα του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας για τσουνάμι.

«Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Το επίκεντρό του ήταν στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Υπάρχει ένα υποθαλάσσιο ρήγμα. Κάθε σεισμική δόνηση μας βάζει σε σκέψεις. Ως φαινόμενο, εκ των πραγμάτων μας ανησυχεί» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Σεισμός στη Σάμο τσουνάμι

Μάλιστα υπάρχει και βίντεο ντοκουμέντο στο Open TV όπου κάτοικος που βρίσκεται στην περιοχή του Πυθαγόριου βλέπει το τσουνάμι να έρχεται φωνάζει «έρχεται τσουνάμι» και κλείνει το τηλέφωνο. «Το λιμάνι έχει ρωγμές, έχουν πέσει τοίχοι. Ηταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε ζήσει. Στο Βαθύ που είναι η γυναίκα μου οι ζημιές είναι μεγάλες. Εχει πλημμυρίσει όλη η παραλιακή» Σεισμός και 4,1 Ρίχτερ.