Κορωνοϊός: Τέσσερις οι νέοι θάνατοι μέχρι αυτή την ώρα στη χώρα μας

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Τέσσερις οι νέοι θάνατοι μέχρι αυτή την ώρα στη χώρα μας

Τέσσερις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν σήμερα τη μάχη με τον κορωνοϊό, αυξάνοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών στους 668.

Αναλυτικά κατέληξαν:

  • ένας 89χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα
  • ένας 92χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.
  • ένας 60χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο «Σωτηρία»
  • ένας 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Πατρών

Για ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε την Αθήνα σε κρούσματα.

Πηγή: protothema

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Ένα πιθανό lockdown θα κρατήσει 15 μέρες

Στην ανάγκη να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις στο θέμα κορωνοϊού για ενδεχόμενο lockdown αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος κρίτηριο για μια τέτοια απόφαση δεν αποτελεί το αν έχουμε πολλές ΜΕΘ.

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται» υποστήριξε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κατά τον κ. Βατόπουλο η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ.

Όσον αφορά τέλος την περίπτωση ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

πηγή: Protothema

Κορωνοϊός: Έτσι αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

H μετάβαση της διασκέδασης στους εσωτερικούς χώρους εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας φαίνεται πως έφερε την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως είπε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

«Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα» είπε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.

Χαρακτήρισε επικίνδυνη την αύξηση στη Θεσσαλονίκη καθώς «ανά μονάδα πληθυσμού έχει έως και 4 διαγνώσεις σε σχέση με την Αττική». Η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα κρούσματα είναι 19-39.

«Ανησυχητική είναι η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες 65 και άνω. Αποτελούν τον πυρήνα των ομάδων που επιβαρύνει το ΕΣΥ» τόνισε.

Η δραματική αύξηση οφείλεται στη μετάβαση στη διασκέδαση από τους ανοιχτούς στους κλειστούς χώρους, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας παντού και σε περίπτωση που «δεν μπορείται να φορέσετε μάσκα σε εσωτερικό χώρο να υπάρχει άφθονος εξαερισμός και τήρηση αποστάσεων».

«Η δυναμική του δεύτερου κύματος ενισχύεται καθημερινά παγκοσμίως. Στην Ευρώπη έχουν ξεπεραστεί οι 10 εκατ. διαγνώσεις και καθημερινά οι υπολογίζονται στις 10.000» επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Πηγή: eleftherostypos.gr