Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Απαγορεύτηκε και το take away από τα μαγαζιά

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Απαγορεύτηκε και το take away από τα μαγαζιά

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού την απαγόρευση των take away και drive through σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, μετά από το χθεσινό lockdown που ενεργοποιήθηκε για αυτές τις δύο περιοχές, εξειδικεύοντας τα μέτρα που θα ισχύουν σε κόκκινες αλλά και σε γκρι περιοχές του χάρτη υγειονομικής ασφαλείας.

Συγκεκριμένα στις γκρι περιοχές οι καταναλωτές θα εξυπηρετούνται μόνο με υπηρεσίες delivery, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο κατάστημα για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για αυτές τις περιοχές ισχύουν τα εξής:

  • Όσον αφορά στο περιοριστικό μέτρο του ενός επιβάτη πλην του οδηγού σε ΙΧ και ταξί, εννοείται ότι δεν ισχύει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πχ. για ηλικιωμένους, ΑμεΑ, δύο γονείς με άρρωστο παιδί, εφόσον έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά.
  • Η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και ακουστικών βαρηκοΐας προβλέπεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
  • Οι υπηρεσίες διανομής πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμη.
  • Οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εντάσσονται σε συγκεκριμένους συλλόγους ή ομίλους, μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν.
  • Στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, δεν επιτρέπεται το take away, το drive through και η παραλαβή πακέτων. Επιτρέπεται μόνο το delivery. Για ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε την Αθήνα σε κρούσματα.

πηγή: athensmagazine

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο πρύτανης του ΑΠΘ

Σε καραντίνα μπήκε από το βράδυ της Τρίτης ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκος Παπαϊωάννου, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού τα προηγούμενα 24ωρα.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, υπογραμμίζοντας ότι ακολουθεί, πλέον, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η ανάρτηση του πρύτανη του ΑΠΘ
«Σήμερα το βράδυ (σ.σ. την Τρίτη) επιβεβαιώθηκε θετικό στον κορωνοϊό Sars-Cov-2 άτομο με το οποίο είχα έλθει σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες. Τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο έθεσα εαυτόν σε κατ' οίκον απομόνωση και ακολουθώ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», έγραψε στο Facebook ο κ. Παπαϊωάννου.