Κορωνοϊός: 2.646 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 2.646 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, εντοπίστηκαν συνολικά 2.646 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 673.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

4271 (9.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα 4/11

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ αύριο αποφασίστηκε να γίνει διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συναγερμός στο Βόλο: Βρέθηκαν εννέα κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς σε Μονάδα Υγείας

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινώς προσπάθειες να αποφύγουμε τα χειρότερα όμως σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις εννέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Υγείας που λειτουργεί στην περιοχή του Βόλου. Επίσης μέσα σε λίγες ώρες έχουν καταλήξει νεκροί έξι άτομα από τον ιό αυξάνοντας το σύνολο στους 671.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το taxydromos.gr τα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ των νοσηλευόμενων ασθενών και είναι ηλικίας από 65 μέχρι 89 ετών. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σήμερα το απόγευμα εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου θα νοσηλευτούν στην Β’ Παθολογική Κλινική η οποία έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την υποδοχή και νοσηλεία κρουσμάτων του ιού.

Το επισκεπτήριο στη Μονάδα έχει ήδη απαγορευτεί, ενώ όπως έγινε γνωστό, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα γίνει τεστ για κορvνοϊό σε όλους τους εργαζομένους.